Els guardonats, que durant el 2019 van assolir la condició d’honorífics en celebrar 70 anys, destaquen pel seu esforç, compromís i professionalitat tant amb els pacients i el territori.

El Col·legi de Metges va realitzar l’acte de lliurament dels títols honorífics als 6 professionals de les Terres de l’Ebre que durant el 2019 van celebrar el seu setantè aniversari. Aquesta condició és reconeguda pel Consejo General de Colegios Oficiales de Médicos de España.

El president, el Dr. Fernando Vizcarro, va ser l’encarregat d’obrir l’acte i en el seu parlament va destacar la tasca dels professionals guardonats i els va animar al fet que fossin una part activa del Col·legi, ja que el seu coneixement i experiència és una vàlua indispensable per a la Institució.

En la mateixa línia, la Gerent de la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre; la Dra. Maria del Mar Lleixà Fortuño, la directora de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta; la Dra. Maria José Rallo i la tinent d’alcalde i regidora de l’Ajuntament de Tortosa; la senyora Mònica Ripoll, van destacar la importància de la feina d’aquests professionals en el territori. En la mateixa línia, van voler agrair el seu compromís i van lloar la professionalitat amb la qual, durant molts anys, han treballat i que ha servit d’exemple a molts professionals. 

Després dels parlaments va arribar el moment de l’entrega dels diplomes i les insígnies commemoratives de l’acte per part del Vicepresident tercer i representant de la Junta de Govern a les Terres de l'Ebre, Dr. Joaquim Martí Mestre i el Dr. Vizcarro als metges següents:

  • Dr. Domingo Bofill Montoro
  • Dr. Ignasi Forcadell Ferré
  • Dra. Lluís Gutiérrez Palau
  • Dr. Maria Magdalena Soler Fontanet
  • Dr. Edwin Fred Jauregui Hidalgo
  • En aquest cas, a l’acte no hi va poder assistir el Dr. Otto Velázquez Sandoval 

Finalment el Dr. Lluís Gutiérrez, en nom de tots els honorífics, va dirigir unes breus paraules al públic assistent. En paraules del doctor va destacar el paper que desenvolupen tot dient que “el metge fa un compromís amb si mateix de dedicar els seus esforços a crear un estat de benestar i salut de la població, d’acompanyar i guiar en cas de malaltia i en les situacions extremes de la mort”. 

Durant el seu parlament, el Dr. Gutiérrez va tenir paraules d’agraïment cap al Col·legi. Va voler destacar la tasca del seu personal per “la valuosa ajuda en qualsevol camp relacionat amb la professió i...la preocupació que s’ha tingut sempre per a defensar-nos en situacions que la pràctica professional s’ha vist amenaçada per decisions alienes”.