Davant la recent publicació del Reial decret 610/2024, de 2 de juliol, pel qual s’estableix el títol de Metge/essa Especialista en Medicina d’Urgències i Emergències i s’actualitzen diversos aspectes en la formació del títol de Metge/essa Especialista en Medicina Familiar i Comunitària, des de la Subdirecció general de Formació i Ordenació Professional del Ministeri de Sanitat, indiquen la necessitat de constituir la Comissió Nacional de la nova especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències.

Per això, se sol·licita que remetin, per correu electrònic, abans del dia 2 de setembre de 2024, la documentació de els/as candidats/as proposats pel Col·legi de Metges per a l’Especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències, al següent compte: secretariageneral@cgcom.es.

La persona vocal proposta per a la constitució de la primera Comissió Nacional de l’especialitat de Medicina d’Urgències i Emergències, haurà de complir i acreditar, mitjançant documentació els següents requisits mínims:

  1. Curriculum vitae del/a candidat/a, que ha d’estar en actiu en el sistema públic de salut.
  2. Estar en possessió d’un títol d’especialista en Ciències de la Salut o de l’habilitació per a l’exercici de la Medicina General, conforme al Reial decret 853/1 993, de 4 de juny, sobre exercici de les funcions de Metge de Medicina General en el Sistema Nacional de Salut.
  3. Acreditar set anys d’exercici professional a temps complet dins del sistema sanitari públic en l’àmbit de la nova especialitat en el període immediatament anterior a l’entrada en vigor d’aquest reial decret. S’adjunta el model de certificació.
  4. Acreditar tres publicacions en revistes nacionals i/o internacionals en l’àrea de la nova especialitat en els tres anys previs a l’entrada en vigor d’aquest reial decret.
  5. Disposar del títol universitari de Doctor/a i haver participat en un projecte de recerca amb finançament competitiu públic en l’àrea de la nova especialitat en els cinc anys previs a l’entrada en vigor d’aquest reial decret.
  6. Acreditar tres anys d’experiència desenvolupant funcions de tutoria, direcció d’estudis o col·laboració docent de la formació sanitària especialitzada en els cinc anys previs a l’entrada en vigor d’aquest reial decret.
  7. Autorització expressa del/a candidat/a per a la verificació de la informació facilitada i per al seu enviament a les institucions que si és el cas correspongui.

La persona titular del Ministeri de Sanitat, escotades les societats científiques d’àmbit nacional representatives de la nova especialitat, el Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya i la Comissió de Recursos Humans del Sistema Nacional de la Salut, expedirà el títol d’Especialista en Medicina d’Urgències i Emergències a les persones vocals de la primera Comissió Nacional de la nova especialitat.