Els Consells Generals de Dentistes, Infermeria, Farmàcia, Fisioteràpia, Podologia i Veterinària, s’han sumat a la proposta del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) per a rendir un homenatge als sanitaris morts per causa de la COVID-19.

Es tracta d’una proposta del CGCOM en record i homenatge a tots els sanitaris que han perdut la seva vida durant l’exercici de la seva professió, i que a l’actualitat superen les 55 persones, 40 d’ells mateixos i metges.

Altres professions sanitàries han expressat el seu pesar per les víctimes de la pandèmia per COVID-19. Amb aquestshomenatge es vol reconèixer a tots els aquells que van donar el millor de sí per combatre aquesta pandèmia, inclosa la seva vida, i també als que s’hi enfronten cada día.

La proposta del CGCOM és erigir un monument/escultura, a la plaça de les Corts, davant la seu del Congrés dels Diputats, casa comuna de tots els espanyols, per al seu record permanent.

Davant d’aquesta proposta, el president de la Mútua dels Professionals Sanitaris (AMA Assegurances), Luis Campos Villarino, ha mostrat la seva disposició per a col·laborar, a través d’una donació, al monument/escultura en homenatge a tots els professionals. Aquest esdeveniment ha estat valorat positivament per tots els consells de les professions sanitàries.