El Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC) condemna enèrgicament les actuacions violentes que han practicat els cossos i forces de seguretat de l’Estat avui durant la jornada del Referèndum a Catalunya, amb el balanç en el moment d’emetre aquest comunicat de gairebé 500 ferits, dos d’ells greus.

Es tracta d’una actuació repressiva que atempta contra la democràcia, la llibertat d’expressió, el dret a decidir lliurement i què afecta greument drets humans fonamentals.

L’agressivitat i violència de les actuacions policials han intentat impedir el ple exercici dels drets democràtics, atemptant contra persones que pacíficament exercien el seu dret a vot.

La deriva autòritària i repressiva per part de l’Estat i la utilització de la violència davant persones pacífiques  és absolutament injustificada i desligitima clarament a qui la practica.

Aquest Consell expressa el seu suport a totes les persones, entitats i institucions que han treballat i treballen per garantir tots els drets democràtics fonamentals i a tots els professionals de la salut que han contribuit activament a fer-ho.