Divendres, 3 de desembre de 2018
Col·legi Oficial de Metges de Tarragona
Via de l’Imperi Romà, 11bis – Tarragona

De 17.00 a 20.15 h. (estimat)

 

 Videoconferència per conèixer les darreres actualitzacions en el tractament i cura del pacient diabètic tipus 2 tant en prevenció primària com secundària

 Dirigit principalment a Metges d’AP i Endocrins

 El curs s’impartirà per videoconferència 

 

Introducció: L’objectiu de l’activitat ‘Connectats X la Diabetis’ és dur a terme una actualització del maneig del pacient diabètic tipus 2, tant en prevenció primària com a secundària. Fins fa aproximadament una dècada, les opcions terapèutiques farmacològiques disponibles per al tractament d’aquesta patologia eren reduïdes i estaven majoritàriament enfocades a la reducció de l’hemoglobina glicosilada. Actualment, gràcies a la investigació i el llançament de fàrmacs com els inhibidors del cotransportador de sodi-glucosa tipus 2 (iSGLT-2), el tractament de la DM2 està adquirint un enfocament que va més enllà del propi glucocentrismo, observant resultats positius també en outcomes cardiovasculars com són les hospitalitzacions per insuficiència cardíaca o la mort cardiovascular.

Objectius: A través de la reunió ‘Connectats X la Diabetis’, es durà a terme una revisió de l’evidència existent amb les diferents opcions terapèutiques disponibles per al maneig de la DM2, presentant així mateix una actualització sobre els resultats cardiovasculars dels fàrmacs iSGLT- 2. A través d’aquesta reunió, es durà a terme també una revisió de la seguretat d’aquests fàrmacs, el balanç benefici / risc que presenten així com una actualització sobre les principals guies terapèutiques amb què comptem actualment.