L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de Orense (ICOMOu) ha organitzat per el dimecres 12 de maig a les 19 hores el seminari web COVID19 i Patents, que serà impartit per Fernando Lamata Cotanda, expert en Salut Pública i Polítiques de Salut i ex secretari general de el Ministeri de Sanitat; i per Juan José Rodríguez Sendín, president de la Comissió Central de Deontologia del Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya. Presidents ambdós de l’Associació Accés Just al Medicament.

Es tracta d’un assumpte d’actualitat, controvèrsia i vital importància. La vacunació amb caràcter universal està demostrant ser l’única d’opció d’enfrontar amb èxit la pandèmia per la COVID19 i l’actual sistema de patents pot ser una barrera per aconseguir-ho. És per això que cada vegada és més gran el nombre d’iniciatives ciutadanes i professionals (reforçades per les últimes posicions de governs com els EUA, Espanya …) que plantegen la seva suspensió excepcional i la transferència de coneixement i la tecnologia a l’OMS i als estats del món per vacunar el conjunt de la humanitat.

Debatre aquest assumpte amb dos ponents d’alt nivell, coneixement i compromís amb la salut pública, ens sembla de gran interès per a tothom. Per a això, la ponència comptarà a més, amb quatre destacats panelistes que oferiran a les seves preguntes o comentaris després de les ponències, el seu particular i complementari punt de vista sobre l’assumpte: Enrique Castelló Leal: internista, vicepresident de el Col·legi Mèdic de la Corunya, economista de la salut i amb àmplia experiència en el camp de la investigació biotecnològica; Pascual Caballero Fernández: pediatre, cooperant de Metges Sense Fronteres; Esteban Rodríguez Sánchez: conseller delegat de Biofabri / Zendal; Tomàs Cobo Castro: anestesista, president de el Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya.

INSCRIPCIONS

ACCÈS DES DE YOUTUBE