La màxima distinció col·legial, la Creu de Sant Cosme i Sant Damià, enguany va recaure en el catedràtic en nutrició el Dr. Jordi Salas Salvadó. El guardó vol premiar la trajectòria d’aquest professional així com la seva dilatada experiència en la investigació i la recerca. Les medalles d’or es van lliurar a la Dra. Elisa Jiménez Cortés i al Dr. Francesc Anglès Garcia.

Un any més, el Col·legi Oficial de Metges de Tarragona va celebrar al Centre Tarraconense – El Seminari- la seva diada col·legial. Una cita anual de reconeixement als professionals i les institucions sanitàries de la demarcació. La corporació va lliurar els màxims guardons col·legials a aquells metges i metgesses que hagin contret mèrits rellevants en defensa de la pràctica de la medicina o s’hagin distingit per la seva tasca al servei de la sanitat i les seves organitzacions, contribuint al desenvolupament i la pràctica de la professió.

Enguany, la màxima distinció col·legial –Creu de Sant Cosme i Sant Damià- la va rebre el Dr. Jordi Salas Salvadó pels seus mèrits professionals i humans durant la seva llarga trajectòria professional. Aquest catedràtic en nutrició és tota una eminència en aquest camp i compta amb una dilatada experiència en la investigació i recerca mèdica tant en l’àmbit nacional com internacional.

Les medalles d’or que atorga el Col·legi van recaure en la doctora Elisa Jiménez i el doctor Francesc Anglès. La primera és especialista en radiodiagnòstic i compta amb una dilatada experiència exercida a les Terres de l’Ebre. El doctor Anglès va rebre la distinció per la seva dedicació i carrera professional així com la faceta d’escultor de prestigi amb peces com l’estàtua d’Antonius Musa. 

La jornada també va servir per reconèixer la tasca de L’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa per la seva vinculació sanitària a la demarcació de Terres de l’Ebre. La seva directora, la doctora Maria José Rallo, va ser l’encarregada de recollir el guardó. I el COMT aquest 2019 va voler premiar també la trajectòria del Sindicat de Metges de Catalunya amb motiu del centenari de la seva fundació. Les dues institucions van rebre una petita talla del primer galè tarragoní documentat, d’Antonius Musa. 

La Diada no volia oblidar als més joves i va distingir al millor expedient MIR del curs 2018-2019 al doctor Raúl Sánchez i pel que fa als més veterans, el COMT va atorgar un diploma i la insígnia als col·legiats que van donar-se d’alta l’any 1969 i, per tant, compleixen mig segle a la corporació. En aquest cas és premiats van ser la Doctora Mari Fernández, els doctors Cristóbal Ridao, Camilo Solorzano, Carlos Furquet i Gerard Virgós.