Tarragona, 1 de juny de 2018.- La Junta de Govern del Col·legi de Metges ha rebut els nous residents que s’han incorporat als centres de la demarcació en un acte que es va celebrar a Tarragona i que també es va poder seguir per videoconferència des de la seu de Tortosa. En conjunt, vuitanta-dos facultatius han escollit les nostres comarques per a fer-hi la residència.

Els nous col·legiats van rebre informació sobre la nova etapa que enceten, els serveis que ofereix la corporació tarragonina, així com el seu programa de protecció social i les ajudes que posa al seu abast. El president del Col·legi, Dr. Fernando Vizcarro, va felicitar els nous col·legiats pels seus resultats a l’examen MIR i els va encoratjar a gaudir d’aquesta nova etapa formativa.

Els vuitanta-dos residents que s’incorporen als centres de la demarcació faran les següents especialitats: medicina familiar i comunitària (34), pediatria (6), medicina interna (6), anestesiologia i reanimació (4), cirurgia ortopèdica i traumatologia (4), obstetrícia i ginecologia (3), psiquiatria (3), geriatria (2), medicina intensiva (2), oftalmologia (2), radiodiagnòstic, al·lergologia (1), anatomia patològica (1), angiologia i cirurgia vascular (1), aparell digestiu (1), cardiologia (1), cirurgia de l’aparell digestiu (1), cirurgia general i aparell digestiu (1), endocrinologia i nutrició (1), hematologia i hemoteràpia (1), nefrologia (1), oncologia mèdica (1), oncologia radioteràpica (1), otorrinolaringologia (1), urologia (1).

La feminització de la professió mèdica es palesa entre els nous col·legiats. El 67% de les MIR són dones, mentre que el 33% són homes.

 Els col·legiats de Tortosa van poder seguir la sessió per videoconferència

Els col·legiats de Tortosa van poder seguir la sessió per videoconferència