Tarragona, 04 d’octubre.- El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona lamenta profundament que la moció que demanava la creació del nou Hospital de Tortosa Verge de la Cinta no hagi estat aprovada. La moció, presentada pel COMT a l’Ajuntament de Tortosa el passat mes de juny, comptava amb el suport d’onze col·legis professionals que representen a més de 3.000 professionals de Terres de l’Ebre. 

El COMT, igual que ja va fer al consistori de Tarragona presentant una moció on s’instava a la creació del nou hospital Joan XXIII, va presentar en el registre del consistori tortosí la proposta de moció acordada amb la resta de col·legis professionals. Paral·lelament, la va donar a conèixer a tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Tortosa amb l’objectiu d’aconseguir el màxim consens possible en l’àmbit polític en ’una qüestió cabdal per al futur del territori.

Finalment no hi ha hagut entesa entre els diversos partits polítics representats al Ple i la no aprovació d’aquesta moció, que recordem compta amb un gran consens social, suposa un pas enrere per al futur sanitari del territori.

La moció comptava amb el suport de la majoria de col·legis professionals de les Terres de l’Ebre: el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona, el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de les Terres de l’Ebre, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (demarcació de l’Ebre), el Col·legi de Graduats socials de Tarragona, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrial de Tarragona (Seu dels Terres de l’Ebre), el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya (delegació Terres de l’Ebre), el Col·legi d’Advocats i Advocades de Tortosa, el Col·legi de fisioterapeutes de Catalunya (secció territorial dels Terres de l’Ebre), el Col·legi de Professionals de l’Activitat Física i de l’Esport, la Delegació de Tarragona del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya i la Delegació de Terres de l’Ebre del Col·legi de Treball Social de Catalunya.