Tarragona, 31 d’octubre de 2016.- El Dr. Francesc Feliu Villaró, col·legiat a Tarragona, especialista en Cirurgia General i de l’Aparell Digestiu, coloproctoleg, ha estat proclamat representant nacional de Metges Tutors i Docents del Consejo General de Colegios Oficiales de Médicos (CGCOM).

El passat dissabte es van celebrar a Madrid les eleccions per ocupar aquest càrrec, on Feliu va resultar guanyador per dotze vots. Per a l’elecció de representant nacional de la Secció de Metges Tutors i Docents voten els vocals corresponents dels Col·legis provincials.

La resta de candidats van obtenir el resultat següent: el segon lloc el va ocupar, amb vuit vots, el Dr. Antonio Martínez Pastor (Murcia). A continuació, la Dra. Sandra Pardo Seoane (Ourense) va registrar 6 vots, el Dr. Fernando Félix Artal (Navarra), tres vots i el Dr. Jorge Albareda (Zaragoza), 2 vots. També es van comptabilitzar tres vots en blanc.

Aquesta nova vocalia se suma a les que ja existeixen al CGCOM: Metges d’Administracions Públiques, d’Ocupació Precària, Hospitals, Atenció Primària Urbana, Atenció Primària Rural, en Formació i/o Postgrau, Jubilats, Medicina Privada per Compte Propi i Medicina Privada per Compte aliè.

El Dr. Feliu exerceix a l’hospital Joan XXIII de Tarragona. És professor associat per la Universitat Rovira i Virgili i tutor acreditat de residents en cirurgia general. Les seves prioritats com a vocal seran aconseguir reconeixement per al col·lectiu de tutors, disponibilitat de temps per a la docència i obtenir una dotació adequada d’infraestructures, entre d’altres. A banda, també vol fomentar la implicació dels tutors en programes d’investigació i apostar pel compromís amb la formació docent dels professionals.