Tarragona, 23 de juny de 2016.- El president electe del Col·legi de Metges de Tarragona, Dr. Fernando Vizcarro i la Junta de Govern, van prendre ahir possessió acompanyats del vicepresident de la Organización Médica Colegial, Dr. Serafin Romero, el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament, Alejandro Fernández i el director dels Serveis Territorials de Salut a Tarragona, Dr. Roger Pla.

El Dr. Vizcarro va afirmar que en aquesta nova etapa la Junta seguirà treballant en la defensa de la professió d’acord amb els principis de l’ètica i la deontologia mèdica, fent créixer els serveis col·legials i obrint la institució a la col·legiació i als ciutadans, tal com ha fet fins ara. A més, també va manifestar que els seus esforços es concentraran en millorar la situació laboral del metge jove, que actualment té contractes molt precaris i percep honoraris cada vegada més baixos. “Ens trobem en un període on sembla que es vulgui desprestigiar o no valorar adequadament la tasca del metge. Nosaltres hem lluitat i continuarem fent-ho per revertir aquest procés. És urgent que s’inverteixin recursos en sanitat, tant econòmics com professionals”, va afegir.

El reelegit president també va valorar molt positivament el procés electoral pel seu nivell de participació històric, que va registrar el 42% del cens. El Dr. Vizcarro va remarcar que el “Col·legi és la casa de tots els metges” i va expressar la seva disposició a tots els facultatius per tractar qualsevol qüestió relacionada amb la professió.

Durant l’acte, també van recollir les seves credencials els nous compromissaris electes, que constitueixen l’òrgan col·legial de representació territorial per comarques.

Els presidents dels Col·legis de Soria, Badajoz, Cantabria, la vicepresidenta el Col·legi de Metges d’Alacant i el vicesecretari del Col·legi de Metges de Barcelona també hi van ser presents.