Calen 10.000 donacions per atendre els malalts després de les festes

• La marató comença aquest divendres dia 10 de gener i s’allargarà fins al 17 als principals hospitals

• Divendres 10 i dissabte 11 es podrà donar sang en una gran carpa i dos autobusos a la Plaça Catalunya (Barcelona)

• L’objectiu és remuntar les donacions després de les vacances de Nadal

• El Banc de Sang inaugura aquesta marató el seu canal de Whatsapp, un número de mòbil amb vocació de servei on qualsevol ciutadà podrà fer consultes personals i rebre informacions destacades

• Es el primer compte oficial de servei de Whatsapp al ciutadà d’un organisme de la Generalitat de Catalunya

El Banc de Sang activa la campanya de donació més gran de l’any, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que se celebra del 10 al 17 de gener. L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.

Durant aquests dies es podrà donar sang als principals hospitals catalans i els dies 10 i 11 de gener a una gran carpa de donació a la Plaça Catalunya de Barcelona, on també hi haurà dos autobusos per a rebre a més donants.

A més, durant la Marató s’organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats, com les que es faran als Ajuntaments de Tarragona i Girona.

Des del web maratodonants.cat els donants es poden apuntar per donar sang aquests dies a Plaça Catalunya i als principals hospitals. Apuntar-se no és imprescindible, només una manera de facilitar la donació i fer un recordatori per correu electrònic el dia abans als donants.

Whatsang!, el nou servei de Whatsapp del Banc de Sang
Una de les principals novetats del Banc de Sang aquest 2020 es llençarà amb motiu de la Marató. Es tracta del servei de Whatsapp de la donació de sang que s’ha rebatejat com a Whatsang.

El Banc de Sang serà el primer organisme de la Generalitat amb un compte oficial de servei al ciutadà a través de Whatsapp. A través del número de telèfon 677071756, qualsevol persona podrà fer consultes al Banc de Sang i disposar d’un canal de comunicació àgil i proper. Les converses de Whatsapp amb el Banc de Sang són individuals, de la mateixa manera que es poden fer comunicacions per email o per telèfon.

Lildami i el trap de la donació de sang
L’altra gran novetat que arriba amb la Marató de Donació de Sang és la nova ‘banda sonora’. El popular cantant català de trap Lildami ha compost una cançó sobre la donació de sang amb una lletra que explica l’experiència del germà del cantant, que va necessitar sang i un trasplantament de moll d’os.

La cançó s’estrena el 7 de gener coincidint amb la presentació de la Marató als ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, i estarà disponible a les principals plataformes digitals. A més, en el videoclip de la cançó Lildami està acompanyat d’una desena de receptors de sang que han participat en la gravació, feta en els exteriors de l’Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Divendres i dissabte, donació i activitats especials a Plaça Catalunya
La campanya especial de donació a Plaça Catalunya durant els dies 10 i 11 de gener comptarà amb altres activitats especials per a tots els públics.

Suport d’entitats
La Marató de Donants de Sang de Catalunya és possible també gràcies a la implicació dels principals Ajuntaments catalans, de la Federació Catalana de Donants de Sang i la Creu Roja, entre d’altres entitats.

 

Informació relacionada:
Per a què es fa servir la sang? www.bancsang.net/blog/que-servir-sang
Testimonis de persones que han necessitat sang:
www.bancsang.net/blog/blog-recull-agraiments-dels-receptors-sang-posa-cara-destinacio-donacions