En 2016 el Consell General de Col·legis Oficials de Metges va publicar el llibre de El BUEN QUEHACER DEL MÉDICO (el 2018 la tercera edició), inspirat en part en el Good Medical Practice del General Medical Council britànic, i que té com a objectiu servir d’instrument a els metges per assolir una conducta irreprotxable i una actitud d’acord amb les expectatives de la societat, és a dir, una actuació professional d’excel·lència. Per aconseguir-ho, proporciona referències ètiques, deontològiques i legals perquè els metges, amb la seva competència, responsabilitat i ètica, identifiquin aquests principis i valors en cada circumstància concreta i els tinguin en compte a l’hora de prendre decisions en el seu quefer diari.

Sobre la base d’aquesta publicació s’han elaborat unes sèrie de vinyetes pràctiques, que representen diverses situacions a què es poden enfrontar els clínics amb relativa freqüència, i que permeten focalitzar l’anàlisi de la bona i mal quefer a través d’una sèrie de situacions, preguntes i discussions articulades en diverses etapes. Amb una infografia molt atractiva, una pedagogia molt acurada, i un rerefons de comentaris d’aprenentatge analitzats a consciència en grups de treball, les vinyetes pràctiques de l’BQM aporten una gran capacitat de reflexió bioètica i de conducta professional, i una fàcil senda d’aplicació a el marc clínic que pot ser de gran ajuda als metges per revisar i millorar la seva pràctica amb els pacients.

Direcció Acadèmica: Dr. Joan Monés Xiol.
Autors: Dr. Joan Monés Xiol; Dr. Arcadi Gual Sala; Dr. Damián García Olmo; Dr. Felipe Rodríguez de Castro; Dra. M. Antònia De la Vall Martín; Dr. Guillermo Vázquez Mata; Dra. Mònica Lalanda Sanmiguel.
Il·lustració Gràfica: Dra. Mònica Lalanda Sanmiguel.

PROGRAMA DEL CURS

 

Inici 22 de Febrer de 2021