9 de desembre de 2020
Instituto de Fomento Sanitario (IFS), Actualidad del Derecho Sanitario (ADS)
Online

 

Programa: https://www.revistaderechosanitario.com/ProgramaGS2020.pdf
Formulari d’inscripció: clicar en aquest enllaç
Tarifa especial suscriptores ADS.

Telèfon Secretaria Congrés (IFS) 913 514 328

 

Institut de Foment Sanitari (IFS) i Actualitat de el Dret Sanitari (ADS) convoquen el XIV Congrés de Gestió Sanitària, que en aquesta edició porta per títol ‘Covid 19 /  Gestión y Prevención de Pandemias. Aspectos legales, contratación, responsabilidad, RRHH en el SNS‘.

Les mesures adoptades pel Govern i les administracions sanitàries autonòmiques amb motiu de Covid 19 (SARS-CoV-2) suposen una revolució, com ho és la mateixa pandèmia que vivim, sense precedents en el món jurídic i sanitari contemporani. Les decisions i actuacions de salut pública, les lleis i reglaments excepcionals basats en raons d’emergència per fer front a la -per ara- major pandèmia del Segle XXI, transformen radicalment l’esquema clàssic de drets i deures dels ciutadans, dels professionals de la salut i dels poders públics, així com de les relacions jurídiques i ètiques entre aquests.

El Sistema Nacional de Salut (SNS) no estava preparat per fer front a Covid 19, i no es va anticipar o reaccionar a temps a causa, potser, a la informació disponible o facilitada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i pels centres de referència col·laboradors de l’OMS a cada país.

La pandèmia per Covid 19 i les actuacions político administratives per afrontar-la s’han encès totes les alarmes provocant nous debats, propostes, reformes operatives -i estructurals-, impugnacions i decisions judicials controvertides en alguns casos. La reforma de la sanitat i la proposta d’una llei de pandèmies constitueixen aspectes essencials d’un debat que no és només legislatiu.

D’altra banda, en el SNS, el profús espectre de normes fonamentades en l’emergència per Covid 19 -i en estat d’alarma- ha transformat radicalment les relacions socials, les contractuals (contractació pública i aprovisionament del SNS), les laborals i les de salut pública, entre d’altres. El seu compliment -o incompliment- per l’Administració i els destinataris d’aquestes mesures urgents i excepcionals genera un intens debat i anàlisi doctrinal i jurisprudencial els matisos i tendències han de conèixer els operadors i agents de el sector de la salut.

Les pràctiques de contractació pública d’emergència (ús i abús, legalitat, oportunitat) en escenari de pandèmia, l’aplicació de mesures excepcionals de salut pública i de restricció de drets fonamentals; el debat bioètic i jurídic de les propostes de vacunació obligatòria; la responsabilitat patrimonial i els reptes de l’assegurament de danys davant Covid 19, constitueixen blocs principals d’aquesta jornada formativa que comença amb el debat de reformes legals i operatives necessàries en el SNS. Les mesures excepcionals de recursos humans en el SNS i la responsabilitat per manca de prevenció de riscos laborals són altres temes que s’abordaran en el XIV Congrés de Gestió Sanitària.

 

Panell d’experts

El panell de ponències, taules rodones i conferències magistrals serà impartit per experts amb àmplia trajectòria i reconeixement en el seu camp de coneixement.

Iñigo Barreda Cabanillas, director de IFS i d’ADS, dirigeix el partit. Modera Amós García, President de Asociación Española de Vacunología i Cap d’Epidemiologia i Salut Pública del Servicio Canario de Salud.

 

Dossiers ADS, aforament, termini d’inscripció

Els assistents rebran Dossiers ADS electrònics de Documents d’interès, normes i jurisprudència.

El nombre màxim de places és limitat, de manera que les inscripcions s’atendran per ordre d’arribada al sistema d’inscripció on line, disponible en aquest enllaç.

El termini d’inscripció estarà obert fins al 4/12/2020.