Tarragona, 3 de maig de 2017.- El Seminari-Centre Tarraconense (Carrer Sant Pau, núm. 2) acull demà, dijous 4 de maig a les 19:30 hores, la presentació de l’exposició itinerant ‘Dr. Alexandre Frias i Roig, el metge dels infants’, que estarà oberta fins el proper dia 20, de dilluns a divendres de 10:00 a 13:30 hores i de 16:00 a 19:00 hores.

Per inaugurar la mostra demà se celebrarà una taula rodona on hi participaran la comissària de l’exposició, Dra. Margarita Gonzalvo-Cirac i el Dr. Andreu Pujol, professor de fisiologia de la Universitat Rovira i Virgili, qui parlarà sobre la vida del Dr. Frias i Roig. També hi intervindran la Dra. Pilar Terradas, pediatra, que aprofundirà en l’evolució de la seva especialitat en el darrer segle i la vicepresidenta del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, Dra. Tani Francesch.

El Dr. Alexandre Frias i Roig (1878-1963) va tenir una importància cabdal a les nostres comarques, ja que va aconseguir importants descensos en la taxa de mortalitat infantil del nostre territori gràcies a la intensa campanya de divulgació dels principis de puericultura que va realitzar entre les mares que acabaven de tenir un fill. El 1919 va crear l’Institut de Puericultura de Reus, conegut com “La Gota de Llet”, amb la finalitat d’ajudar els nens protegint-los de la misèria i ignorància a través del control i educació de les dones embarassades.

Frias és el primer en estudiar una patologia freqüent a la zona que encara no es diagnosticava correctament, com era la leishmaniosi. L’any 1921, crea i dirigeix la revista Puericultura, que es publica fins al 1936.

Els ponents faran un repàs a la trajectòria del Dr. Frias, destacant els importants avenços que va introduir al nostre territori.

La jornada és oberta tothom.

Lloc: Centre Tarraconense El Seminari (Carrer Sant Pau, núm. 2)

Hora: 19:30 hores