Benvolgut Dr. Fernando Vizcarro
President COMT
 
El dia 2 de octubre, el COMT es va emetre un comunicat davant de les actuacions dels cossos policials de l´Estat durant els fets ocorreguts el dia 1 d’octubre. En aquest comunicat es condemna les actuacions violentes practicades por una institució que no era sanitària, donant suport a les persones ferides i fen un judici de valor expressant el seu suport a totes las persones que treballen per garantir els drets democràtics fonamentals. Un mes més tard, sortia una altre noticia justificant la primera, on deia que la Junta volia reiterar el seu compromís en la defensa de la professió i clarificar que el seu posicionament s’ha cenyit a expressar la disconformitat amb qualsevol tipus de violència, sense que suposi un posicionament polític.
 
Davant aquests posicionaments, crec necessari aportar la meva opinió como col·legiada. Òbviament com a ciutadans i ciutadanes podem expressar les nostres opinions i diferències en front de qualsevol situació que considerem injusta i en contra dels drets fonamentals. I aquestes revindicacions es podem canalitzar per les diferents vies democràtiques que tenim al nostre abast. Ara bé, com Col·legi de Metges crec que no tenim aquesta funció de denúncia en front de activitats que van succeir fora del nostre àmbit professional que es la Medicina.
 
Caldria revisar, principalment la mateixa Junta, quins son el objectius que ha de tenir un Col·legi de Metges, i crec que no està inclòs el emetre un judici de valor davant de activitats que tenen lloc fora de la nostra professió mèdica i que no té res a veure amb una bona praxis i amb la relació amb el pacient.
 
Errar es humà, els professionals que treballem dia a dia amb pacients o sabem, però també es important acceptar-ho y demanar disculpes. Las Institucions també poden errar, i personalment, crec que el Col·legi de Metges de Tarragona, ha errat al no tenir la “prudència” de mantenir-se al marge dels successos que van ocorri el 1 de octubre.
 
Cordialment,

Rosario Pérez Garcia – Col·legiada 5294

Data: 07/11/2017