Com a nou president del Col·legi de Metges de Tarragona m’adreço a tots vosaltres des d’aquesta plataforma.

Sóc anestesiòleg i especialista en clínica del dolor amb més de 20 anys d’experiència i treball diari, tant en l’àmbit de la medicina pública com la privada. Crec profundament en els valors de la professió mèdica. Conec l’esforç diari que representa exercir-la amb compromís, responsabilitat i dedicació.

Conec com n’és, sovint, de poc reconegut i recompensat aquest esforç, soc conscient com les institucions amb què treballem, sovint passen per sobre dels nostres criteris, de la nostra capacitat organitzativa i d’autogestió i dels nostres interessos i motivacions. Això ens empobreix i ens tensa frustrant-nos, però també tensant el nostre excel·lent sistema de salut.

Estic acompanyat d’un gran equip de professionals i millors persones que ens hem proposat afrontar el projecte de dirigir el COMT per intentar canviar les coses, però sense deixar mai de ser el que som: METGES.

Aquest equip de professionals enceta el mandat amb un gran repte sobre la taula: la lluita contra la pandèmia de la covid-19. Ara, més que mai, cal una Institució forta i referent dins de la societat. L’equip humà que m’acompanya i jo mateix treballarem per a que així sigui i ens posem a disposició de les autoritats per a gestionar aquesta xacra. Aportarem coneixement i experiència perquè comptem amb els millors professionals de la medicina del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre.

Som metges actius, referents en els nostres àmbits de treball, capaços d’exercir una gestió del Col·legi responsable, eficient i conciliadora. Capaços d’apropar-vos el col·legi per facilitar la participació i la presa de decisions. Capaços de Construir un COMT independent, crític i amb potència interlocutora davant les institucions, les organitzacions i els proveïdors de salut. Capaços què el COMT s’impliqui en la societat civil, que informi, generi opinió i estigui al costat dels desfavorits. Capaços de tenir un COMT transparent, que expliqui les coses amb naturalitat. Capaços de fer que el COMT vetlli pel prestigi professional, que generi cohesió entre els metges, que lluiti per millorar els recursos i elevi als màxims la qualitat assistencial a Tarragona, apostant sempre per la medicina de proximitat i per l’excel·lència de l’acte mèdic, sense oblidar el més important: el pacient i el ciutadà.

 

Tarragona, 16 d’octubre de 2020