Un any d’activitats per celebrar la fundació de la corporació

Aquest mes d’abril s’han complert 120 anys del llunyà 1898, quan va néixer aquesta institució com la coneixem avui en dia. L’havien precedit els gremis i confraries de l’Edat Mitjana: associacions lliures que sorgiren impulsades per l’Església com a conseqüència de l’exercici d’una activitat comuna. No va ser, però, fins al 12 d’abril de 1898 quan es va publicar el Reial Decret que establia la institució definitiva de les organitzacions col·legials.

El primer president del Col·legi va ser el Dr. Antoni Rabadà Martí, i els membres de la seva junta eren Ramon Nolla i Martí, Pere Aguilera i Solsona, Eufemià Queralt i Anglès, Blai Andrés i Royo, Ramon Barceló i Estivill i Ignasi Carbó i Vallès. Els temes que es debatien en les primeres assemblees eren la llei de sanitat, la defensa dels metges, la  col·legiació obligatòria, la reglamentació de les associacions i empreses mèdiques i el reglament intern col·legial, entre d’altres.

Tot i que el temps ha transcorregut i els problemes del sector evolucionat, aquesta institució perdura en la seva voluntat de servei a la professió i a la societat. Amb cent vint anys d’existència la corporació gaudeix de perspectiva per analitzar, des de la seva constitució com una estructura professionalitzada, els avenços de la medicina i la seva transformació. La història del Col·legi està estretament lligada a la de la ciutat i les nostres comarques.

És per això que en aquest any d’aniversari el Col·legi ha renovat la seva imatge corporativa i organitzarà un seguit d’actes de celebració on esperem que ens hi acompanyeu. El COMT és al vostre servei i al de la societat, per això us convidem a que us sumeu a aquest aniversari, que també és el vostre. El Col·legi som tots!

Properes activitats

“Una història d’èxit”, el primer trasplantament de cor amb bons resultats del país

L’inici de les activitats commemoratives del 120è aniversari serà el dia 9 de maig del 2018 al saló de plens de l’Ajuntament de Tarragona. El Dr. Josep Maria Caralps Riera, cirurgià cardíac que va dur a terme el primer trasplantament de cor amb èxit a Espanya, és l’encarregat d’inaugurar aquest cicle amb una conferència magistral, on explicarà “una història d’èxit”. Serà a les 19:30 hores. Cal confirmació de l’assistència.