El metacercador del portal terminològic Ciències de la Salut – DEMCAT ha ampliat els continguts consultables. Ara permet accedir a 130.000 fitxes terminològiques de l’àmbit de les ciències de la salut i altres àrees afins, procedents d’una setantena de diccionaris. A més a més, el portal ofereix la consulta de prop de quaranta diccionaris en línia, productes multimèdia, comentaris i articles terminològics, i reculls documentals, entre d’altres recursos, tots centrats en aquest àmbit.

Els termes es presenten amb definicions i notes complementàries en català i, en la majoria de casos, equivalents en castellà, francès i anglès. Cada fitxa recull també l’àrea temàtica específica, referida als subàmbits inclosos en aquest portal, entre els quals destaquen les diferents especialitats de la medicina, la infermeria, la veterinària o disciplines com la genètica, la immunologia o la bioquímica. També informa, amb una icona en cada fitxa, de l’obra de procedència de les dades.

El DEMCAT és un projecte participatiu promogut per l’Institut d’Estudis Catalans; l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears; Enciclopèdia Catalana, SAU; el Centre de Terminologia TERMCAT, i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectius principals mantenir actualitzada la terminologia de les ciències de la salut en llengua catalana i promoure’n la difusió en tots els àmbits de l’atenció sanitària.

Aquest portal s’adreça principalment als professionals de la salut que tenen la necessitat d’utilitzar aquests termes en contextos comunicatius en català, i a traductors i mediadors lingüístics que treballen amb textos especialitzats d’aquest camp en editorials, mitjans de comunicació, universitats, etc.

Us animem a visitar aquest espai web renovat i a fer-vos-en subscriptors per rebre totes les novetats relacionades amb la terminologia de les ciències de la salut i àmbits afins i també per fer-nos arribar els vostres suggeriments i comentaris.