Un total de quinze metges han mort en les últimes setmanes per coronavirus a Espanya, la majoria per estar en contacte amb pacients infectats. Segons les últimes xifres del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) de l’Ministeri de Sanitat més de 19.400 professionals sanitaris s’han infectat pel coronavirus. El nostre reconeixement a la seva entrega i servei als altres. Expressem el nostre condol a les famílies i companys. Mai us oblidarem.

El Dr. Francesc Collado Roura va ser el primer sanitari mort per Covid-19, el 18 de març a Barcelona, encara que el seu cas no va ser conegut fins al passat dilluns 30 de març. Metge de família de 63 anys, tenia una consulta privada al barri de Sants, on treballava per a diverses mútues. També exercia com a perit judicial i en la Unitat de Cures Pal·liatives de l’Hospital de Barcelona, on va morir.

El 24 de març, la Dra. Isabel Muñoz, col·legiada de el Col·legi de Metges de Salamanca, metgessa d’Atenció Primària Rural va morir als 59 anys. La Dra. Muñoz exercia al centre de salut de la Font de Sant Esteve a Salamanca i es va aïllar en el seu domicili per no contagiar a ningú.

Un dia després, el dimecres 25 de març, moria el Dr. Manuel Barragán Solís, als 63 anys i metge del Col·legi de Metges de Còrdova, a l’Hospital Reina Sofia de Còrdova on va ser ingressat a l’UCI per una pneumònia bilateral. Exercia com a metge d’Atenció Primària al centre Llevant Sud de la capital cordovesa.

El Dr Santos Julián González, secretari d’Col·legi de Metges d’Albacete, de 62 anys, va morir el dissabte 28 de març. Treballava al centre de salut núm VIII d’Albacete, proper a l’Hospital General. La seva especialitat era Salut Laboral.

El 29 de març moria la Dra. Sara Bravo López, col·legiada del Col·legi de Metges de Ciutat Real, als 28 anys. La Dra. Bravo feia reforços com a metge de família al centre de salut de Mota del Cuervo; va ingressar el dia 19 a l’Hospital Taca Centro d’Alcàsser de San Juan (Ciutat Real).

A l’endemà, el 30 de març moria a Terrassa el Dr. Antoni Feixa, otorinolaringòleg de l’Hospital Quirón Salut de Barcelona als 57 anys.

El 31 de març també van morir dos metges, el Dr. Albert Coll Nus del Col·legi de Metges de Lleida amb 63 anys i Metge de família a Os de Balaguer i Castelló de Farfanya, també feia guàrdies al CAP de Balaguer i va treballar durant molts anys a Àger.

Així com el Dr. José Ramón Izquierdo Sanz del Col·legi de Metges de Cuenca als 61 anys, exercia com a metge d’Atenció Primària al Centre de Salut Conca I.

L’1 d’abril el Dr. Carlos Torres Pou, de 62 anys, metge de Família d’exercici lliure al sector privat, perdia la vida també a conseqüència de la COVID-19.

A l’endemà, el 2 d’abril va morir el Dr. Antoni Gutiérrez del Col·legi de Metges de Lleó als 67 anys, era coordinador metge de el Centre de Salut d’Eres de Renova, Lleó.

El 3 d’abril es va produir la mort del metge de l’hospital Quirónsalud de Múrcia, Dr. Nerio Aquil·les Valarino González, de 59 anys, era metge general i atenia a urgències.

El 5 d’abril morien tres metges; pertanyent al Col·legi de Metges de Madrid, el Dr. Luis Pérez, de 61 anys, metge de la Unitat d’Atenció Domiciliària de l’SUMMA a la localitat madrilenya del Molar, i que va donar positiu en Covid-19 a mitjans de març; a Múrcia el Dr. Juan Antonio Mingorance Espinosa, metge militar de carrera, tenia 74 anys i estava actiu en la privada; i a Toledo, Dr. Carlos d’Aragó Amunárriz, un metge de família de 65 anys i natural de la Pobla de Montalbán (Toledo). El doctor Aragó exercia a Yepes i va seguir visitant als seus pacients en els seus domicilis durant tot l’estat d’alarma.

El dia 7 d’abril ha mort el Dr. Luis Fernando Mateos Arroyo, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, coordinador de el Centre de Salut de Linares de Riofrío (Salamanca) als 64 anys.

 

Metges jubilats morts per causa del coronavirus

El 20 de març va morir el Dr. José Sarmiento Pardo, als 73 anys d’edat, ex vicepresident del Col·legi de Metges de Màlaga, que va ser cap de Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Verge de la Victòria (Clínic) de Màlaga.

El Dr Fermín Fernández Cano, va morir a Biscaia el 26 de març als 85 anys. Hi havia estat cap de Servei d’Anestesiologia i Reanimació de l’Hospital Basurto.

El 29 de març moria el Dr. Àngel Ós especialista en pediatria i vocal de metges jubilats de Col·legi de Metges de Madrid; i aquest mateix dia també moria a Astúries Dr. José Ricardo Alonso Rodríguez, otorino als 67 anys d’edat.

L’endemà passat el 31 de març moria als 81 anys el Dr. José Luis Hernández, a Lleó, metge jubilat que va exercir entre altres responsabilitats com a Cap de Servei de Ginecologia de l’Hospital de Lleó.

L’1 d’abril va morir a Àlaba Dr. Jesús Ceña Gómez, especialista en Medicina Interna i Endocrinologia, jubilat de 87 anys.

El Dr. Francisco Hernández Calvo, especialista en Anatomia Patològica va morir a Múrcia el 2 d’abril als 89 anys d’edat.

El 3 d’abril perdia la vida a Barcelona Dr. Lluís Callís, considerat com un dels pares de la nefrologia pediàtrica a Espanya, als 87 anys d’edat. Lluís Callís va posar en marxa a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona el primer departament de nefrologia pediàtrica a Espanya.

El Dr Luis Menenéndez Ondina, uròleg de l’Hospital Clínic Porta del Ferro, va morir el 4 d’abril.

Un dia després, el 5 d’abril, moria el Dr. Juan Felix Sociats Pou, especialista en Oftalmologia, jubilat de 86 anys.

Entre d’altres metges jubilats morts, es troben dos metges d’Albacete, l’oftalmòleg Dr. Julio Carrilero que va ser Cap de Servei d’Oftalmologia de l’Hospital d’Albacete amb 89 anys; i l’especialista en Anatomia Patològica, Dr. Albert Iñiguez de Onzoño amb 96 anys; dos metges d’Àvila el Dr. Àngel Valverde Hernández; i la Dra. Eliecer Martina López Muñoyerro; de Segòvia el Dr. Salustiano Orelles; i també un metge de Conca, el Dr. Gregorio Gonzalo, especialista en Estomatologia als 79 anys.