Dissabte 14 de setembre tindrà lloc la Marató de donants de sang ininterrompudament durant 12 hores

  • Enguany se celebra la 20ª edició, amb la col·laboració de entitats rellevants del teixit social del municipi

  • S’espera que més de 700 donants passin per les instal·lacions de la Marató durant tota la jornada

  • La Marató arriba després de l’estiu, quan les reserves de sang estan més baixes

El proper dissabte 14 de setembre Tarragona acull la 20ª edició de la Marató de Sang que enguany torna a fer-se al Teatre Tarragona i com sempre, coincideix amb la Festa Major de Sant Tecla. Durant dotze hores ininterrompudes, de 9 h a 21 h, les instal·lacions culturals acolliran  de nou els i les donants que vulguin donar sang i s’hagin apuntat a www.donarsang.gencat.cat/msangtgn . Aquest és el segon any consecutiu que es recupera el Teatre com a seu de la Marató després de l’impàs de canvi d’ubicació obligat per la pandèmia.

S’espera que més de 700 persones donin sang durant tota la diada, que enguany està dedicada exclusivament a la donació de sang. La donació de plasma, es farà en una campanya a part a finals d’octubre.

DESTACADA Marato donacio sang 2024

L’edició de la marató d’enguany és una edició especial ja que se celebra el 20è aniversari i amb aquest motiu, s’hi han abocat entitats de tot el teixit social local que amenitzaran la jornada més solidària de Santa Tecla, amb tot tipus d’aportacions i activitats. Alhora els donants rebran un mocador de festa major de la donació de sang.

Comptarem amb el suport d’entitats de la ciutat que venen a donar sang en grup i així amenitzen el teatre, també a través de les xarxes el fet de donar i la importància de participar i col·laborar amb aquest gest que salva vides. Altres entitats col·laboren amb el refrigeri dels donants o  donant algun detall.

La Marató de Donants de Sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits, és possible gràcies a la implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de donants de sang del Tarragonès.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut sempre que:

  • Tingui entre 18 i 70 anys
  • Pesi 50 quilos o més
  • En cas de ser dona, que no estigui embarassada

Al web www.donarsang.gencat.cat es poden consultar el lloc més proper on donar sang.

Les persones que tinguin previst un viatge, poden consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang un cop s’ha tornat.