El 26 d’octubre no et perdis una experiència única visitant Escaladei i el Priorat

Benvinguts a la Cartoixa de Scala Dei, un monument carregat d’història i espiritualitat, situat al cor del Priorat. Fundada a finals del segle Xll, va ser el primer monestir cartoixà de la península Ibèrica i va tenir un paper fonamental en la conformació del paisatge vitivinícola que avui defineix la comarca. Durant el recorregut, ens endinsarem en la història dels cartoixans i la seva vida monàstica i podrem contemplar la imponent serra de Montsant, que amb les seves formes abruptes i paisatge rocós, ofereix un escenari únic.

Dinar a la Morera de Montsant

Després de la visita, ens dirigirem a la Morera de Montsant, un bonic poble situat als peus de la serra del mateix nom. Aquí, gaudirem d’un dinar en un restaurant que ofereix menjar típic del Priorat. El menú inclourà productes de la terra, vi de la DOQ Priorat, carns a la brasa i postres tradicionals.

Aquest àpat no només serà un plaer per als sentits, sinó també una immersió en la cultura i tradicions gastronòmiques del Priorat, arrelades en la història i el paisatge que acabem de conèixer.

DESTACADA Pla Oci Escaladei

Participants:

  • Metge col·legiat en autocar (1 per reserva) 20 €
  • Acompanyant en autocar (descompte) 30 €

Inclou: 

  • Guia acompanyant durant l’excursió
  • Guia expert a la cartoixa d’Escaladei
  • Servei d’autocar
  • Dinar amb especialitats prioratines

Detalls:

  • Punt de sortida de Tarragona: Avinguda de Catalunya, Camp de Mart  –  Hora Tarragona 8:30
  • Punt de Sortida Reus: Estació d’autobusos de Reus  –   Hora Reus 9:00
  • La ruta és oberta únicament a participants en autocar
  • Durada de l’activitat: 8 hores
  • Retorn en autocar cap a Reus i Tarragona

Menú gastronòmic del Priorat a escollir:

Primers:

– Crema de carabassa i moniato.

– Canelons de rostit tradicional amb beixamel (no apte per celíacs).

– Truita amb suc (el plat més significatiu i típic del Priorat).

– Amanida amb fruits de tardor, bolets , ceba confitada i formatge blau.

Segons:

– Mandonguilles guisades amb cigrons i ceps (no apte per celíacs).

– Galta de vedella guisada al vi negre del Priorat amb patata, ceba i poma.

– Bacallà amb crema de patata, fesols i oli d’all i pebre vermell (demanar opció prèvia per celíacs).

– Ternasco guisat amb la seva salsa, patata i codonys confitats.

Postres:

– Peres al vi negre amb gelat de llet merengada.

– Crema catalana amb Castellets de Falset (demanar opció per celíacs, per la galeta).

– Cóc d’ametlla amb mató i mel de Montsant.