L’emotiu acte celebrat a la sala d’actes del COMT va voler recordar els companys traspassats durant l’any 2019.

Com cada any, el Col·legi de Metges ret un petit homenatge als companys i companyes que durant l’any anterior van traspassar. La celebració va tenir lloc a la sala d’actes de la Institució i va comptar amb la presència d’autoritats com la del gerent de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona, el doctor Ramon Descarrega; el director d’Atenció Primària de l’ICS del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, el doctor Daniel Ferrer-Vidal i el degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, el doctor Antoni Castro.

L’acte va començar amb les paraules del President, el doctor Vizcarro, agraint la presència dels assistents i recordant la feina i la bona praxi que aquests professionals van desenvolupar al llarg de tota la seva vida. El President va cloure el parlament amb la cita “després de tot, la mort és tan sols un símptoma que hi va haver vida” del poeta i novel·lista uruguaià Mario Benedetti.

Després, el doctor Jaume Fontanet, vocal de la vocalia de jubilats, va dirigir unes paraules als presents tot parlant de la trajectòria professional dels metges. Des dels inicis com a metge resident fins al final de la carrera professional, els doctors hauran de tractar amb persones i, de vegades, seran éssers propers.

En la mateixa línia, va formular una de les preguntes més comunes davant la pèrdua d’un ésser estimat: si els familiars i amics que es queden, tindrien la capacitat de poder seguir vivint sense els més estimats. La resposta, en paraules del doctor Fontanet va ser que “el pas del temps ens marca que sí, que serem capaços i més aviat o més tard, arribarà una fase de serenitat”.

La cerimònia va tenir un especial record dels companys traspassats amb un muntatge audiovisual i dues poesies (que es transcriuen al final de l’article).

Poc abans de cloure l’acte, familiars dels difunts van voler adreçar unes paraules d’agraïment als presents. A més, van voler destacar la importància del sistema sanitari i de la qualitat del mateix i dels professionals que hi treballen.