Els pressupostos es van aprovar per àmplia majoria amb tan sols 3 vots en contra i una abstenció. Durant l’assemblea també es va presentar la nova aplicació del COMT que estarà activa l’any vinent.

Seguint una línia de contenció de la despesa i sense incrementar, un any més, les quotes col·legials, el COMT ja té els pressupostos per a 2020 aprovat. En total 1.226.900 euros i que van ser ratificats per àmplia majoria amb tan sols 3 vots en contra i una abstenció.

 

Despeses:

Ingressos:

 

Paral·lelament, durant l’Assemblea de compromissaris d’aquest mes de desembre es va realitzar un recorregut a tota l’activitat del COMT durant aquest 2019. El primer a fer-ho va ser el president de la Institució. El doctor Fernando Vizcarro va presentar el seu informe anual on va voler destacar l’extensa activitat del COMT amb actes com la Diada Col·legial, acords com el signat amb Mutual Médica o reunions i trobades mantingudes amb polítics com la Consellera de Salut. Alhora, es va presentar la nova aplicació del COMT a tots els compromissaris. Una eina que permetrà als col·legiats realitzar tota mena de gestions en qualsevol lloc i moment i que estarà completament operativa a inicis de l’any vinent.

Poc després va ser el secretari del COMT, qui va desglossar l’activitat col·legial d’aquest any. El doctor Mallol va facilitar xifres al voltant de l’activitat del PAIMM i de les agressions notificades al Col·legi. En total se’n tenia constància de 8 i 13 queixes de les quals 10 eren de ciutadans contra metges i 3 de metges contra metges. Tanmateix també va detallar el nombre de consultes, en total 472, adreçades als serveis jurídics de la Institució per buscar assessorament o aclarir dubtes.

L’activitat de la Fundació de Protecció Social Antonius Musa va anar a càrrec de la doctora Abril. El pressupost del qual disposarà l’any vinent serà de 278.000 euros i serviran per actuacions de caràcter social, ajudes als MIR o defuncions. Paral·lelament, es va voler fer èmfasi en l’increment de les accions, que en els darrers 4 anys ha tingut un increment situant-se en 90 enguany.

Finalment va ser el torn de la vocalia de jubilats que, de la mà del doctor Fontanet, va descriure les principals activitats de la vocalia. Des de l’acte del 120è aniversari de la Institució a la Jornada Cultural, el doctor Fontanet va repassar els 15 actes, les 8 pel·lícules o les 14 conferències i 4 activitats diverses que aquest 2019 ha realitzat.