El Curs de Suport Vital Avançat (SVA), organitzat per la Fundació Antonius Musa de la mà del CFIS i la Fundació URV, ja està en marxa. Aquest programa, dissenyat per a metges i metgesses i adaptat a les necessitats de cada un dels alumnes assistents, es va iniciar el 28 de maig en format en línia i culminà la seva primera edició els dies 18 i 19 de juny de forma presencial, a l’àrea docent de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Gràcies a la subvenció del COMT, els alumnes han hagut d’abonar només 150€ dels 500€ del cost total del curs.

Aquest curs híbrid, que combina 30 hores de formació en línia amb 15 hores de tallers presencials, té l’objectiu de proporcionar als professionals sanitaris les eines necessàries per disminuir la mortalitat i les seqüeles causades per les aturades cardíaques.

La coordinadora del curs, la Dra. Carme Boqué, Vicepresidenta del COMT i Facultativa Especialista del Servei d’Urgències de l’Hospital Universitari de Tarragona Joan XXIII, regeix l’equip d’instructors titulats del CCR que imparteixen les sessions pràctiques en grups reduïts per assegurar un aprenentatge òptim.

La segona edició del curs tindrà lloc durant el mes d’octubre d’aquest 2024. Així doncs, de forma anual, el curs tindrà dues edicions de forma regular, una a la primavera i una altra a la tardor.

Aquesta iniciativa reafirma el compromís del COMT amb la formació continuada i la millora de les competències dels metges i metgesses en tots els àmbits i, en aquest cas, en l’àmbit de les emergències i urgències mèdiques.