La situació bèl·lica que es viu aquests dies al país d’Ucraïna ha fet que les mostres de solidaritat i d’ajuda es multipliquin, però com podem col·laborar? A continuació t’expliquem com pots fer-ho. 

Aquesta setmana, al Col·legi de Metges de Tarragona, s’han reunit representants de la Institució, patrons de la Fundació Antonius Musa i membres de la Secció de Metges Cooperants amb l’objectiu de trobar les millors línies d’ajuda davant l’emergència internacional que es viu en el territori d’Ucraïna.

Les línies d’ajut poden ser diverses, però si es vol col·laborar econòmicament, en forma de donació de material o bé amb tasques de voluntariat, des del COMT t’aconsellem seguir les pautes que els organismes oficials i ONG tenen estipulades. 

En aquest sentit, des del Col·legi et recomanem vehicular les teves ajudes a les organitzacions amb base a Catalunya i que, actualment, estan treballant sobre el terreny.

Si, en canvi, el que vols és acollir, disposes de dues opcions. Pots posar-te en contacte amb la Generalitat mitjançant el servei habilitat en el telèfon 012, al correu comiteacollida.igualtat@gencat.cat o bé, pots contactar amb l’organització entreculturas

El flux d’informació que es genera al voltant de les línies d’ajuda és abundant i s’actualitza constantment. Per aquest motiu, des del COMT mantindrem aquesta entrada actualitzada de forma periòdica. Tanmateix, i per a disposar de més fonts d’informació, els enllaços que trobareu a continuació també s’actualitzen amb les darreres novetats.

Generalitat de Catalunya

Organización Médica Colegial de España

Davant de qualsevol sol·licitud d’ajuda sanitària, ja sigui  en forma d’atenció mèdica o material que un col·legiat del COMT pugui rebre des de la zona de conflicte, demanaríem que us poseu en contacte amb el Col·legi  de Metges. Metges sense Fronteres, que treballen in situ, disposen dels circuits necessaris dins del territori per a la distribució de material.

comt@comt.cat

977 232 012