El llibre ’33 anys de medicina amb humor’ del doctor Joan Josep Cabré, recull les vinyetes més emblemàtiques que han aparegut en la revista Galens. En aquest podcast descobrim tot el que hi ha darrera d’aquestes icòniques imatges

De ben segur que qui conegui la revista Galens, sabrà que un dels espais que mai faltaven era el de les vinyetes. Dibuixos obra del doctor Joan Josep Cabré que analitzaven la realitat sanitària del moment des d’una vessant còmica. Unes vinyetes que porten més de 30 anys acomanyant al COMT i que ara, una part d’elles, s’han recopilat en el llibre ’33 anys de medicina amb humor’.

Hem volgut entrevistar al Dr. Cabré per a conèixer que hi ha darrera dels seus dibuixos que porta fent des dels inicis dels 90. En total, n’haurà creat unes 200 i en elles s’han tractat tota mena de temes relacionats amb aspectes mèdics que, tot sovint, sorgeixen d’experiències i anècdotes personals.

L’afició pel dibuix i pels còmics al Dr. Cabré ja li venien de ben menut. Pels volts del 1993 comença a col·laborar amb la revista Galens de forma mensual amb dibuixos on es fa ressó dels principals temes mèdics i sanitaris actuals ja sigui en un to còmic, crític o bé parodiant situacions.

El llibre 33 anys de medicina amb humor, més enllà de ser un recopilatori de l’obra del Dr. Cabré, es pot dir que és, també, un viatge històric per la medicina que hem viscut en els darrers anys. En aquest recull no es troben totes les seves creacions, però sí les més emblemàtiques o aquelles que han pogut crear cert rebombori.

L’obra creativa d’aquest metge és, probablement, una de les imatges més icòniques de la revista Galens i moltes d’aquestes vinyetes, malgrat el pas dels anys, podríem dir que encara avui tenen vigència.