Sabeu com funciona el Banc de Sang i Teixits de Tarragona? A més de la donació de sang, n’hi ha moltes d’altres que són igual de necessàries i no tan conegudes!

En aquest COMT PODCAST hem parlat amb el director i la coordinadora del Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, el Dr. Albert Soley i a la Dra. Núria Vilanova respectivament, per a saber com funciona aquesta empresa pública que porta en funcionament des dels anys noranta.

Més enllà de la donació de sang, potser la més coneguda per tota la ciutadania, el Banc de Sang i Texits recull gran quantitat de donacions com la de moll d’os, llet materna o sang del cordó umbilical. En la mateixa línia, les donacions post mortem, on es poden aprofitar teixits, tendons o ossos tenen gran importància dins del BST. En aquest enllaç pots obtenir més informació sobre les donacions.

Diàriament, es necessiten unes mil donacions de sang i tant el Dr. Soley com la Dra. Vilanova posen de manifest la dificultat que això suposa en determinades èpoques de l’any com poden ser a l’estiu o els nadals. A més, destaquen la importància de realitzar campanyes de donació especials com podrien ser les maratons de donació de sang.

En els propers dies (16 i 17 de setembre de 2022) Tarragona torna a acollir una Marató de Donants de Sang coincidint amb la Festa Major de Santa Tecla. Divendres 16 es posarà novament en marxa el comptador amb l’objectiu de sumar 550 donacions de sang i un centenar de donacions de plasma, una xifra mai assolida abans.

Aquestes donacions han de permetre remuntar les reserves de sang, que s’han reduït durant les últimes setmanes i que situen les reserva a 5.000 unitats.