En aquest COMT PODCAST coneixem la vessant més humana de la Tarraco Health Race. Parlem amb la doctora Tani Francesch, presidenta de la Fundació Antonius Musa i amb el Miquel Javaloy, delegat d’AFANOC a Tarragona.

La THR no hagués estat possible sense la Fundació Antonius Musa, però coneixem què és? En aquest podcast i de la mà de la seva presidenta, la doctora Tani Francesch, hem explicat com funciona el que es coneix com el Cor del COMT. En paraules de la presidenta, “el programa de protecció social té l’objectiu de donar ajudes/prestacions a metges i metgesses o familiars directes que tinguin unes necessitats” però la Fundació va més enllà.

Per què la Fundació va decidir posar en marxa la iniciativa de la Tarraco Health Race? La seva presidenta ho té clar: “per dos motius fonamentals. El primer perquè el 100% de la recaptació va a un projecte que consideràvem que li havíem de donar suport…i el segon motiu és perquè es tracta d’una activitat esportiva, per tant no cal que expliquem els grans beneficis que té per a les persones”.

Alhora, aquesta cursa ha nascut amb la voluntat de ser solidària i, enguany, la recaptació es destina íntegrament a AFANOC. Per aquest mateix motiu, en aquest podcast no podia faltar aquesta organització. Hem parlat amb el delegat d’AFANOC a Tarragona, el senyor Miquel Javaloy, per a conèixer què és i com funciona l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. Per a Javaloy, iniciatives com aquestes són fonamentals per poder tirar endavant el projecte d’aquesta associació.

El delegat d’AFANOC a Tarragona, que va viure en primera persona el càncer i arrel d’aquesta experiència es va posar a col·laborar amb ells, destaca la gran tasca de l’associació i la importància del “suport i els recursos que sorgeixen a partir de les activitats socials que ens ajuden a poder tenir solvència econòmica, com per exemple la Tarraco Health Race”.