El 25 de maig finalitza el mandat d’aquesta Junta de Govern, en haver-se complert el termini establert en els Estatuts. Com sabeu no ha estat possible poder efectuar la convocatòria electoral en els termes previstos, per causa de les mesures de distanciament social i limitació de moviments derivades de l’estat d’alarma declarat per la irrupció de la pandèmia de la COVID-19.

Malgrat l’anterior, si es compleix l’escenari de desescalada previst per les autoritats, en les setmanes vinents es podrien fer les primeres estimacions realistes de calendari electoral.

És la voluntat de la Junta de Govern poder convocar les eleccions tan aviat com sigui possible. Per això en les darreres setmanes ens hem adreçat a la Direcció General d’Entitats Jurídiques i de Dret del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya perquè ens ajudi i acompanyi en l’elaboració d’un calendari electoral que ponderi tant les incerteses en la desescalada, com l’afectació que una convocatòria electoral pugui tenir en el control de la pandèmia entre els professionals sanitaris.

També caldrà tenir en compte el compliment dels terminis legals en la convocatòria electoral així com la garantia de la participació democràtica de tots els col·legiats, tant els que tenen legítimes expectatives de ser candidats, com aquells que només volen poder votar en condicions de seguretat.

És per això que a partir del pròxim 25 de maig la Junta de Govern romandrà en funcions per a garantir el correcte funcionament del Col·legi, situació que es perllongarà fins que sigui possible finalitzar un procés electoral amb les garanties necessàries, que esperem que sigui en el termini més breu possible i del que us en mantindrem puntualment informats.

No dubteu en contactar amb la Junta si us cal més informació al respecte.

 

Tarragona, 22 de maig de 2020.

Dr. Fernando Vizcarro
President