El CCMC, en la mateixa línia que també han fet la World Medical Association i altres organitzacions mèdiques i col·lectius professionals de tot el món, demana la suspensió immediata de totes les execucions a l’Iran.

El doctor Ghareh-Hassanlou, condemnat a mort, i la seva esposa Frazaneh Ghareh Hassanlou, condemnada a 25 anys de presó, són dues víctimes més de la deriva de violència i de l’opressió massiva desencadenada a la República Islàmica d’Iran per posar fi a l’aixecament popular.

El cas del doctor Ghareh Hassanlou, que, segons testimonis, ha estat durament colpejat fins al punt de requerir ser intervingut, és un clar exemple de l’alarmant grau de violència que s’està exercint a l’Iran contra el personal sanitari. Tal com ha denunciat la WMA, cada cop hi ha més professionals amenaçats i torturats només pel fet de fer la seva feina.

Així doncs, el Consell de Col·legis de Metges de Catalunya considera intolerable amenaçar amb represàlies el correcte exercici de la professió mèdica, així com utilitzar els centres sanitaris per buscar i detenir opositors al règim. Demanem, per tant, solidaritat amb els nostres col·legues iranians, condicions segures per als metges i la resta de personal sanitari en el compliment de les seves tasques i missió, així com també accés total a l’atenció mèdica per a tots els ciutadans que la requereixin.