L’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona organitza la conferència “Medicina entre medis, indústria i hipocondria social” que tindrà lloc el pròxim 24 de febrer de 2022 a les 19.00 hores en la sala d’actes del COMT.

La medicina, un antic i noble art i ofici de guarir, no és aliena a la crisi cultural que viu Occident des dels començament del segle passat. Els paradigmes mercantilistes i una idea del progrés en general i de la sanitat en particular com a milloria il·limitada de les nostres condicions de vida, han conduit a la insostenibilitat del planeta. Les creences trashumanistes promocionades per les grans fortunes, han distorsionat la publicitat als medis i la recerca biomèdica, i han convertit al ciutadà en un client hipocondríac de la indústria sanitària.

En aquesta xerrada sobre crítica cultural de la medicina, el professor Antoni Sitges-Serra tractarà de tres temes relacionats amb la deriva tecno-utòpica del segle XXI: la sanitat dintre de la societat de l’espectacle, la sanitat com a inversió i la hipocondria social.