Reus, 1920 – 2013

El Dr. Enric Aguadé ha iniciat el seu últim sender de Gran recorregut. Va exercir l’especialitat de metge endocrinòleg a la capital del Baix Camp des de l’any 1948 fins l’any 2004. La seva extraordinària trajectòria professional, cívica, esportista i humanística, el va fer mereixedor de moltes distincions i honors de magnitud transcendent.

Insígnia d’or de la Diputació de Tarragona, medalla d’or del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, medalla d’or de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, medalla de plata Ciutat de Reus, premi Humanisme i Esport de Barcelona, Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, medalla de Forjador de la Història Esportiva de Catalunya, i innumerables trofeus i reconeixements.

L’any 1973 entrà a formar part del Comitè Català de Senders de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, entitat de la qual en va ser president durant més de vint-i-cinc anys i on, entre altres mèrits, va marcar el primer Gran Recorregut de Espanya i a l’any 1997, als 77 anys, en tres dies va caminar els cent vuit quilòmetres que separen Reus de Montserrat. El Dr. Aguadé té publicats llibres de senders que són referència per esportistes caminadors.

President de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques a Reus, va contribuir decididament al manteniment de la Biblioteca Mèdica i els Cursos de Formació Mèdica Continuada.

Membre de la Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona durant el període dels anys 1986 – 2000, va exercir amb exemplaritat la responsabilitat com a tresorer i com a vicepresident primer. El seu seny, el coneixement experimentat de la condició humana, l’observança d’una estricta ètica i deontologia, i també el sentit del humor que feia aflorar en moments adequats, van contribuir decisivament en els resultats institucionals. Sovint recordava una màxima de la qual n’era militant: “Tot el que no es pot escriure en una sola pàgina acostuma a no ser cert”. En coherència, acabem aquest obituari amb el reconeixement del Col·legi al seu compromís i rellevant contribució al govern institucional, el sentit record de tots els metges, companys i amics, i amb el condol a la seva família.

Junta de Govern del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona