El Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) i la Federació Nacional de Treballadors Autònoms (ATA) han signat un conveni amb l’objectiu d’estendre llaços de col·laboració per vetllar pels interessos econòmics i laborals del col·lectiu de metges autònoms

 

A la reunió van participar el president del CGCOM, Dr. Serafín Romero; el màxim representant de l’Associació de Treballadors Autònoms, Lorenzo Amor, i el representant nacional de Medicina Privada del CGCOM, Dr. Manuel Carmona.

Mitjançant aquest conveni ambdues organitzacions treballaran en el disseny d’estratègies comunes, en l’elaboració de guies i estudis, organitzaran jornades contínues, i potenciaran les relacions amb les administracions competents, així com assessorarà sobre els canvis normatius que puguin afectar els metges en la seva condició de treballadors autònoms.

El Dr. Romero va destacar “la disposició i actitud d’ATA en la recerca de sinèrgies”. Ha explicat que “aquest és un acord que estava previst abans de l’arribada de la pandèmia i volíem plasmar físicament perquè era necessari visualitzar-“. El president del CGCOM ha subratllat que “la COVID19 ha posat de manifest que és obligat sortir en defensa dels metges autònoms per la situació específica que han viscut durant el confinament que s’han enfrontat a l’obertura de les consultes privades amb prou feines amb gent o un tancament , que ha generat situacions dramàtiques per a la sostenibilitat de les mateixes “.

Com va explicar Lorenzo Amor, “els metges no són només uns herois, sinó uns grans col·laboradors dels autònoms, de manera que qualsevol acord de col·laboració amb els representants dels professionals de la Medicina és essencial”. Va afegir que “hem de treballar conjuntament per dignificar la figura de metge autònom, perquè cada vegada hi ha més persones que dediquen una activitat per compte propi dins de la Medicina i és important que fem una defensa dels seus interessos professionals”.

El Dr. Carmona va expressar “la necessitat que el metge autònom compti amb el suport i assessoria d’ATA, perquè a causa de les conseqüències de la pandèmia hem tingut una aturada en l’activitat i precisem organitzacions per les quals puguem canalitzar algunes de les reivindicacions que té el col·lectiu a nivell laboral “.

La Federació Nacional de Treballadors Autònoms representa 261 organitzacions tant territorials com sectorials, més de 450 mil autònoms afiliats i que està present en totes les comunitats autònomes, en 48 de les seves províncies amb 89 seus i 300 treballadors. La seva finalitat rau en aconseguir que els autònoms arribin al lloc i reconeixement que els correspon dins de el sistema econòmic i social de país.