● Els representants de FSEunida, CESM i CGCOM no entenen la manca de comprensió mostrada respecte a l’elecció MIR
● Més d’un miler d’incidències en menys d’una setmana davant les que tampoc s’ofereixen solucions ni garanties
● Es manté la convocatòria de manifestació davant la falta de propostes per part de Sanitat per al pròxim 8 de juny

Després de la reunió celebrada el dilluns 31 de maig de 2021, els representants del col·lectiu MIR constaten un cop més la manca de comprensió per oferir solucions a l’conflicte per l’adjudicació de places MIR per part del Ministeri de Sanitat i plantegen mobilitzacions contra el sistema telemàtic d’elecció de places actual.

A aquesta reunió van acudir el portaveu de l’organització FSEunida, Alejandro Cuéllar, el representant nacional de Metges Joves de Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), Domingo A. Sánchez, i la secretària tècnica de Metges Joves i MIR de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM), Sheila Just.

Tots ells consideren que, un cop més, els representants del Ministeri de Sanitat mantenen una inflexibilitat que impedeix avançar en la recerca d’una solució satisfactòria, aferrats a un model telemàtic imposat unilateralment sense haver-ho posat en coneixement previ dels membres de Consell Interterritorial i que, a més, va en línia diametralment oposada a la informació que des de la pròpia Direcció General d’Ordenació Professional s’havia traslladat a CESM prèviament.

Aquesta nova cita ha tornat a posar en relleu la necessitat d’un sistema que ofereixi garanties reals i que no es basi en la confiança cega i la improvisació, especialment després de les més de mil incidències registrades en menys d’una setmana, problemes que generen encara més dubtes en el sistema imposat pel Ministeri.

Per tot això, els representants de FSEUnida, CESM i CGCOM, que encara no han confirmat la seva presència per a la reunió programada per dijous que ve, animen al col·lectiu MIR i a la resta de professions sanitàries i ciutadania en general a mobilitzar-se amb la intenció de buscar solucions amb garanties, encara que sigui de manera transitòria, fins al proper any.

La reunió d’aquest dilluns forma part dels últims partits que han tingut lloc en els quals els responsables ministerials asseguraven prendre nota dels errors detectats en l’eina informàtica per a l’elecció de places amb l’objectiu de millorar el sistema, que en els primers dies de termini per als titulats en Medicina ha resultat inoperatiu en molts casos i incapaç d’assegurar un procés amb garanties.

L’absència de solucions en aquesta trobada no modifica la convocatòria que té presentada CESM al costat de FSEunida per al proper 8 de juny, quan els afectats es manifestaran des de la Porta de Sol fins al Ministeri de Sanitat, on posteriorment hi haurà una concentració per visibilitzar el rebuig que ha unit a tota la professió mèdica contra aquest sistema imposat. La Confederació segueix defensant la necessitat d’un procés amb garanties, una cosa que per ara només es pot aconseguir amb una elecció en temps real, una opció que aquest mateix dilluns s’ha dut a terme per adjudicar sense cap incidència més de 300 places del sistema de salut de Castella i Lleó.