El Saló de Plens del Consistori va acollir la conferència magistral del Doctor Lluís Masana sobre els secrets que amaga el colesterol i, posteriorment, es va fer l’entrega de diplomes als metges Honorífics del Baix Camp.

 

El Col·legi Oficial de Metges celebra enguany el seu 120è aniversari i la Corporació va decidir compartir aquesta efemèride amb la ciutat de Reus. L’acte es va celebrar en l’emblemàtic Saló de Plens del Consistori on, després de rebre la benvinguda de l’Il·lustríssim Alcalde de Reus, el Senyor Carles Pellicer, el President del Col·legi va tenir unes paraules d’agraïment cap al Consistori i la ciutat de Reus.

 

 

Després dels parlaments va arribar el torn de la conferència magistral de l’especialista en Medicina interna, el Doctor Lluís Masana. Sota el títol “Perspectiva històrica de la relació entre el colesterol i la malaltia cardiovascular. Arribarem al colesterol zero?”, el catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili i Director de la Unitat de Medicina Vascular i Metabolisme de l’Hospital de Sant Joan de Reus, va revelar els secrets que amaga el colesterol.

 

 

Citant paraules del doctor “L’ésser humà està fet de colesterol, totes les cèl·lules el necessiten. Sense colesterol no existiríem. Malgrat això un excés de colesterol a la sang ens pot matar. El seu excés infiltra les coronàries i altres artèries i les tapona. Com s’explica aquesta paradoxa? Des de fa més de 100 anys sabem que un increment del colesterol circulant augmenta el risc de patir infarts de miocardi i des de fa 30 anys sabem que baixant el colesterol els reduïm. Els tractaments actuals permeten baixar el colesterol que circula per la sang a valors quasi indetectables la qual cosa s’associa a millors pronòstics. Com podem harmonitzar el fet de les nostres necessitats en colesterol i la seva reducció a plasma? Ben senzill, encara que reduïm el colesterol circulant les nostres cèl·lules fabricaran el que necessitin”

 

 

La cerimònia també va voler tenir una especial menció als metges Honorífics del Baix Camp que enguany celebren el seu 70è aniversari.

 

 

La Doctora Esther Gascón Echevarría i els Doctors Josep Maria Vernis Vergés van recollir de mans de l’Alcalde i del President del COMT el diploma i la insígnia honorífica com a Metges honorífics. La resta de guardonats, els Doctors Joan Lluís Borràs Balada i Rafael De Fontenelle Castañares, malauradament no van poder assistir a l’acte.