El Col·legi de Metges de Tarragona i la Fundació Mutual Mèdica han signat un acord de col·laboració en relació a la problemàtica de les agressions a metges. L’acord té dos eixos prioritaris; la prevenció a través de campanyes de conscienciació i la protecció al metge agredit mitjançant una cobertura per baixa laboral.

 

D’esquerra a dreta: el Dr. Alejandro Andreu, president de la Fundació Mutual Mèdica; el Dr. Fernando Vizcarro, president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i el Dr. Luis A. Morales, president de Mutual Mèdica.

L’any 2017 en les comarques tarragonines es van arribar a registrar fins a 241 agressions al personal sanitari, una cinquantena d’elles a metges. Veient aquestes xifres, el Col·legi de Metges vol ampliar la cobertura dels seus col·legiats davant les agressions que es puguin produir durant el seu exercici professional. Per aquest motiu han signat un conveni amb la Fundació Mutual Mèdica per treballar conjuntament en aquesta problemàtica. L’acord preveu dues línies de treball: la prevenció i la protecció dels metges.

La prevenció se centrarà en campanyes de conscienciació, cursos de formació als professionals i es crearà un premi a la millor comunicació científica que treballi el tema de les agressions.

La segona línia, la protecció, oferirà a tots els col·legiats l’Assegurança d’Incapacitat Laboral per Agressió de Mutual Mèdica de forma gratuïta. Gràcies a aquest acord, els metges del Camp de Tarragona comptaran a partir d’ara, amb una cobertura de 50 euros diaris durant 15 dies davant d’una baixa laboral causada per una agressió durant l’exercici de la seva professió. L’assegurança de Mutual Mèdica arriba amb el lema Em sento SuperSegur.

D’aquesta forma, el COMT i la Fundació Mutual Mèdica vetllen per la seguretat del metge i posen al seu abast els recursos necessaris per fer front a un problema que l’any passat a les comarques tarragonines va registrar una cinquantena d’agressions a metges.