COMUNICAT

El Col·legi Oficial de Metges de Tarragona davant l’evolució del Coronavirus SARS-CoV-2 fa una crida a la ciutadania per a pal·liar l’extensió de la malaltia i evitar el col·lapse del sistema sanitari en la província de Tarragona.

Les darreres informacions aparegudes sobre el Coronavirus i l’experiència viscuda en països com Itàlia, fan que des de la Institució es demani a la ciutadania que segueixin les instruccions recomanades per les Autoritats Sanitàries. L’objectiu és poder frenar la corba de contagi del coronavirus.

Alhora, la Institució vol posar l’èmfasi en mantenir les mesures d’autoprotecció i d’higiene, sent la prevenció la millor eina de lluita. Rentar-se les mans amb freqüència, evitar el contacte amb les persones o mantenir la distància mínima d’un metre de separació, són mesures que cal complir.

En la mateixa línia, el COMT dóna tot el seu suport a les Autoritats sanitàries en la gestió d’aquesta crisi i vol destacar la feina que tots els professionals sanitaris estan desenvolupant durant aquests dies en una crisi sense precedents.

 

Mobilitat de la ciutadania

Amb l’objectiu d’evitar el col·lapse dels Centres de Salut i Hospitals de la demarcació, el Col·legi demana fer-ne un ús responsable i recomana a la població no anar-hi a no ser que sigui imprescindible. En la mateixa línia, fa una crida a la població en general a quedar-se a casa en els pròxims dies, limitant les sortides a les estrictament necessàries.

 

Atenció Col·legial

Seguint les instruccions dictades pel Ministerio de Sanidad i el Departament de Salut de la Generalitat, s’han reforçat les mesures de prevenció i protecció per evitar el contagi. Alhora, s’ha decidit que tot el personal amb gent depenent a càrrec seu, treballin des dels seus domicilis. La resta de treballadors s’organitzaran en torns per poder donar servei a la col·legiació i a la ciutadania. Els recordem que l’horari d’atenció al públic és de 09.00 a 14.00 i de 16.00 a 19.00 hores.