La recepció, que enguany i a causa de la situació excepcional degut a la COVID va ser en format digital, va servir per donar a conèixer als nouvinguts el funcionament del COMT així com els va permetre saber quins són els seus drets però també quins són els seus deures.

 

Un any més arriben els nous Metges Interns Residents (MIR) a Tarragona, i com sempre, el COMT els hi obre les portes per donar a conèixer les tasques i serveis dels quals disposa. Enguany, però, les portes van ser digitals, ja que la pandèmia de COVID que s’està vivint no va permetre als nouvinguts poder conèixer les instal·lacions de la Institució.

Així que la benvinguda es va haver de fer mitjançant un webinar on una cinquantena de MIR van escoltar amb atenció les paraules dels membres de la Junta de Govern del COMT encarregats de donar-los la benvinguda. Va ser el Dr. Francisco Sayago, Vocal de Formació del COMT, l’encarregat d’inaugurar l’acte tot donant la benvinguda als MIR.

Tot seguit, la Dra. Concha Abril, vicepresidenta de la Institució, va voler felicitar els residents l’esforç que havien fet fins ara i va encoratjar-los a gaudir de la nova etapa que tot just inicien. Tanmateix va recordar que, a partir d’ara, el COMT també és casa seva i les portes de la institució estaran sempre obertes per a elles i ells. Per últim, la Doctora va explicar el Programa de Protecció Social que el COMT disposa. Un programa que promou el benestar i la qualitat de vida dels metges i les seves famílies especialment davant de qualsevol contingència.

Després de les paraules de la vicepresidenta, va ser el torn del President. El Doctor Fernando Vizcarro va voler saludar a tots els presents i felicitar-los per l’èxit assolit. Alhora, els va desitjar sort en la nova etapa que tot just comencen i els va recordar que el Col·legi estarà vetllant sempre pels seus drets.

Avançant en l’acte, l’encarregat de donar a conèixer la història del COMT va ser el Dr. Jaume Fontanet, vocal sènior del Col·legi i, tot seguit, el Dr. Francesc Feliu, vocal adjunt de la Junta de Govern i vocal nacional de metges tutors del CGCOM, va adreçar unes paraules als nous metges. El Dr. Feliu va voler destacar davant dels nous residents la figura del metge tutor. Supervisar, gestionar i avaluar l’efectivitat formativa van ser algunes de les característiques que aquesta figura ha de complir però no es poden oblidar d’altres com ser el referent, l’interlocutor i el garant dels drets dels residents.

I parlant dels residents, el vocal de Metges Tutors i docents del COMT va voler fer incís en les responsabilitats que a partir d’aquest moment han d’adquirir els MIR. Tanmateix va voler recordar els drets que tenen, d’entre els quals va destacar que cap hospital no pot recórrer al contracte de residència per a cobrir les seves necessitats assistencials.

Finalment, la Dra. Mireia Garcia-Villarrubia, vocal de Metges de metges joves de la Junta de Govern, va explicar què ofereix la secció que representa. La Doctora va posar l’èmfasi en la implicació dels nous metges interns residents que tot just ara comencen. Així, l’experiència i les condicions dels MIR podran anar millorant amb el pas del temps.

Paral·lelament, cada resident va rebre per correu la intervenció de la Fundació Galatea. En ella s’explicava el suport al Metge Intern Resident mitjançant el PAIMM.