La recepció va servir per donar a conèixer als nouvinguts el funcionament del COMT, quins són els seus drets però també quins són els seus deures.

Un any més arriben els nous Metges Interns Residents (MIR) a Tarragona, i com sempre, el COMT els hi obre les portes per donar a conèixer les tasques que es duen a terme. En aquesta ocasió, una seixantena de MIR van escoltar amb atenció les paraules de benvinguda que la vicepresidenta primera de la Institució, la Dra. Concha Abril els va oferir. La Dra. Abril va voler felicitar als residents l’esforç que havien fet fins ara i va encoratjar-los a gaudir de la nova etapa que tot just inicien. Tanmateix va recordar que, a partir d’ara, el COMT també és casa seva i les portes de la institució estaran sempre obertes per a elles i ells.

Després de les paraules de benvinguda de la vicepresidenta, va ser el torn del Dr. Francesc Feliu, vocal de Metges Tutors i docents del COMT. El Dr. Feliu va voler destacar davant dels nous residents la figura del metge tutor. Supervisar, gestionar i avaluar l’efectivitat formativa van ser algunes de les característiques que aquesta figura ha de complir però no es poden oblidar d’altres com ser el referent, l’interlocutor i el garant dels drets dels residents.

I parlant dels residents, el vocal de Metges Tutors i docents del COMT va voler fer incís en les responsabilitats que a partir d’aquest moment han d’adquirir els MIR. Tanmateix va voler recordar els drets que tenen, d’entre els quals va destacar que cap hospital no pot recórrer al contracte de residència per a cobrir les seves necessitats assistencials.

Finalment, la Dra. Mireia Garcia-Villarrubia, vocal de Metges Tutors i docents i promoció de feina del COMT, va explicar què ofereix la secció que representa. Alhora, va voler demanar la implicació dels nous metges interns residents que tot just ara comencen. L’objectiu no és altra que enriquir l’experiència i millorar les condicions de les i els MIR amb projectes com per exemple la creació del Consell Català de Metges Joves de Lleida, Girona, Barcelona i Tarragona.

I després de l’acte de benvinguda a Tarragona, va ser el torn de Tortosa. Una desena de nous residents van poder conèixer de la mà de la vicepresidenta primera i del vicepresident tercer, la Dra. Abril i el Dr. Joaquim Martí respectivament, tot el funcionament del COMT. Alhora, se’ls va explicar les obligacions i deures que, com a Metges Interns Residents, tindran a partir d’ara.