Grup Guardonats

La màxima distinció col·legial, la Creu de Sant Cosme i Sant Damià, enguany va recaure en el Dr. Jaume Sentís Bonet. Un metge provinent d’una llarga nissaga de professionals de la ginecologia.

Les medalles d’or es van lliurar a les Doctores Maria Rull Bartomeu i a Gracia Garcia Bernal.

La sala d’actes del Seminari es va quedar petita per acollir una nova Diada Col·legial on es va reconèixer la tasca dels professionals i les institucions sanitàries de la demarcació. La corporació va lliurar els màxims guardons col·legials a aquelles metgesses i metges que havien contret mèrits rellevants en defensa de la pràctica de la medicina i  s’havien distingit per la seva tasca al servei de la sanitat i les seves organitzacions. 

 

La màxima distinció col·legial – la Creu de Sant Cosme i Sant Damià- la va rebre el Dr. Jaume Sentís i Bonet pels seus mèrits professionals i humans durant la seva llarga trajectòria professional. Aquest Doctor, que guarda un vincle molt especial amb el territori ja que forma part d’una llarga nissaga de metges vinculats a la ginecologia, va tenir emotives paraules durant el seu discurs adreçades a familiars i professionals.

 

Les Doctores Maria Rull i Gracia Garcia van ser guardonades amb les Medalles d’Or del Col·legi. La primera, especialista en anestèsia i reanimació  i fundadora de la Clínica del Dolor, va treballar a l’Hospital Sant Joan de Reus i a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va ser cap del servei d’anestesiologia. La dedicació i dilatada experiència en les terres de l’Ebre de la Dra. Garcia exercint la medicina familiar i comunitària, van ser els principals motius pels quals la Junta de Govern va atorgar aquest premi. La jornada també va voler reconèixer la tasca de La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili per la seva vinculació i compromís amb la societat al territori des de fa 25 anys.

 

 

La Diada Col·legial també voler premiar al millor expedient MIR del curs 2017-2018 a la Doctora Irene Marsal. I pel que fa als més veterans, el COMT va atorgar la insígnia de la Institució i un diploma als col·legiats que van donar-se d’alta l’any 1968 i, per tant, compleixen mig segle a la corporació. Els distingits van ser els Doctors Emilio López Pérez, Joaquín Vidal Pedrol, Manuel Alonso del Campo, Ignasi Rosiñol, José García Ibáñez, Antonio Virgos Oller, Luís Torre Alonso, Lluís Figueras i Oliveras, José Luís Mas Pérez, Luís Fortuny Cugat, Josep Pere Save Guinovart, Javier Pastor Molas, Ignacio Vela Tejero, Lucio Montoya García i M.Natividad Torrente González.

 

La música també va tenir un apartat especial amb un petit concert interpretat pels alumnes del Grau Professional del Conservatori de Música de Tarragona. Els quatre músics van interpretar el Cànon en RE Major de Pachebel i l’Ària de la Suit núm.3 en RE Major de Johan Sebastian Bach.