La primera jornada estarà dedicada a la formació en deontologia i comptarà amb la participació d’estudiants de la facultat de medicina de la Universitat Rovira i Virgili i representants del Consell Estatal d’Estudiants de Medicina. L’acte d’inauguració serà a les 19:00 hores i hi seran presents el president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona i president del comitè organitzador, Dr. Fernando Vizcarro, el president de l’Organització Mèdica Col·legial, Dr. Juan José Rodríguez, el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin i el sisè tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Tarragona, Xavier Tarrés. Seguidament, el Dr. Pedro Cía, catedràtic de medicina interna i President de la Comissió de deontologia mèdica de Saragossa, oferirà la conferència inaugural, que tractarà sobre “la competència i humanitat del metge. Què pot aportar la Comissió Deontològica”.

A continuació, el segon dia es tractaran temes diversos, com l’actuació de les comissions deontològiques davant l’error mèdic, la responsabilitat moral del metge davant el pacient i la societat o la judicialització de les reclamacions mèdiques, entre d’altres. En aquest sentit, el president de l’Audiència Provincial de Tarragona, Javier Hernández, dissertarà sobre la negativa al tractament mèdic. La jornada acabarà amb una sessió sobre “blocs pediàtrics i xarxes socials: límits ètics i legals”.

La conferència de clausura, que impartirà el Fiscal en Cap de l’Audiència Provincial de Badajoz, tindrà lloc dissabte 9 de maig a les 12:00 hores i versarà sobre “la responsabilitat mèdica i el seu contingut deontològic”.

La seu del Congrés és l’Hotel SB Ciutat de Tarragona. Els patrocinadors del Congrés són Mutual Mèdica i l’Organització Mèdica Col·legial.