Per reconèixer la labor d’aquests metges, el COMT organitza anualment la Diada Col·legial que enguany ha aplegat prop de 150 persones entre col·legiats, familiars i amics i sota el marc del Centre Cultural del Seminari. La Institució ha atorgat la màxima distinció al Dr. Enric Sánchez Cid, al que es va lliurar la Creu de Sant Cosme i Sant Damià per la seva gran i dilatada trajectòria professional i humana com a pioner de la ginecologia moderna a Tarragona.

Les altres distincions són les Medalles d’Or que aquest any es van lliurar a la Dra. Misericòrdia Aguiló Bacardí, la primera metgessa de Reus, i al Dr. Salvador Arias Valls, cirurgià i persona molt coneguda a les Terres de l’Ebre, per la seva fidelitat al Col·legi, així com per la seva llarga trajectòria en el món de la medicina.

També es va distingir els millors expedients MIR de l’escola CTO del Col·legi de l’exercici 2013/2014, que van ser per a les Dres. Neus Escurriola Ayora i Elisabet Gago Benedí.

La Junta de Govern va acordar també concedir la distinció de Col·legiat d’Honor a l’ex rector de la Universitat Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau, amb motiu de l’especial vinculació que ha tingut la URV amb el Col·legi i amb les seves finalitats i objectius.

També es van lliurar les insígnies col·legials a tots aquells metges que porten més de 50 anys de col·legiació, per lloar la seva pertinença i fidelitat al Col·legi i tots els anys d’exercici de la medicina. Aquests metges són: Dr. Antonio Pons Cardiel, Dr. Ramiro Sellart Ignés, Dr. Carlos Reis González-Larrinaga, Dr. José Masip Freixes, Dr. Manuel Aguilar Lajusticia, Dr. Manuel Prieto Macias, Dr. Enrique Olesti Sagarra i la Dra. Maria Dolores Bori Lizondo.

L’acte va comptar amb la presència d’autoritats i personalitats destacades en el món de la medicina i de la universitat.

El president, el Dr. Fernando Vizcarro va pronunciar un discurs inaugural lloant la figura del metge, com una figura vocacional i amb fortes vinculacions familiars i generacionals. El Dr. Vizcarro va fer una defensa de la corporació amb més de 100 anys d’història, com a nexe d’unió de tots els metges i metgesses de les comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Actualment en formem part més de 3.000 col·legiats.

Durant la seva intervenció, va fer una menció especial pel Dr. Josep Maria Bertran Soler, que va ser president de la corporació i Medalla d’Or del Col·legi l’any 2006, “al qual li ha estat concedida la Medalla d’Or de la Organización Médico Colegial, per la seva trajectòria i estreta vinculació amb ambdues institucions”.