Ara, la quota col·legial tindrà un preu 89 euros/trimestre i l’aplicació serà efectiva a partir d’aquest mes d’abril.

Era una de les línies mestres del Pla estratègic de la Junta de Govern del COMT; abaixar la quota col·legial (el COMT era el Col·legi més car de Catalunya superant la mitjana estatal). L’Assemblea de Compromissaris, celebrada el 29 de març de 2023, ho ha aprovat per unanimitat, però com ha estat possible fer-ho?

La sostenibilitat i l’eficiència econòmica han sigut dos premises bàsiques per a escometre una reforma com aquesta, però han calgut diverses accions per a dur a terme la reducció:

  • L’optimització de les despeses de representació – Cosa que ha suposat un estalvi de 110.000 euros
  • La reestructuració dels Recursos Humans del COMT – Que han generat un estalvi del 35%
  • La renegociació dels contractes existents amb els nostres proveïdors – Previsió d’ingressos que poden fregar els 300.000 mil euros
  • Nous ingressos de serveis, patrocinis i subvencions – Suposen un increment del 600%

El COMT passa ser el segon Col·legi de Metges de Catalunya amb la quota més econòmica

Aquestes mesures preveien que, en l’exercici de 2023, hi hagués un benefici de 75.234,00€, quantitat que permetria poder fer efectiva la reducció col·legial i deixar de ser així, la quota més elevada de Catalunya i poder situar, també, la taxa per sota de la mitjana estatal en comparació amb els altres col·legis de metges. Davant això, la proposta de modificació de la quota col·legial podia tirar endavant malgrat un complex context econòmic inflacionista (reducció del 7%) i amb un IPC del 6% que comporten un impacte anual del 13%.

DESTACADA QUOTA COLEGIAL OK

Així que, amb la nova quota col·legial, els metges i metgesses del COMT passaran a pagar 89 euros enfront dels 96,05 € que fins ara tenien. Aquesta reducció suposa un estalvi de 28,20 €/any i situa al COMT com el segon Col·legi de Metges de Catalunya amb la quota més econòmica, tot just darrere del de Lleida.

La mesura també fa que el COMT se situï per sota de la mitjana estatal de Col·legis de Metges

La proposta de modificació, presentada en l’Assemblea de Compromissaris de març de 2023 s’ha aprovat per unanimitat (60 compromissaris la van votar) i d’aquesta manera tan sols quedarà que es faci efectiva la seva aplicació, prevista en el pròxim rebut col·legial que serà al llarg del mes d’abril de 2023.