La Junta de Govern del Col·legi de Metges de Tarragona ha mantingut una reunió amb el Dr. Tomás Cobo Castro, president del Consell General de Col·legis d’Oficials de Metges d’Espanya, i la Dra. Dª Mª Isabel Moya García, vicepresidenta primera. El Dr. Sergi Boada, president del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona, i els integrants de la Junta de Govern, han compartit amb el CGCOM el pla estratègic, els projectes i els reptes de la professió a la província.

El COM Tarragona ha traslladat al CGCOM l’esforç que s’està realitzant des de la corporació per a fer arribar la peculiaritat tarragonina del problema demogràfic a les institucions, proveïdors de salut i partits polítics de la demarcació. Les propostes a curt, mitjà i llarg termini que s’han posat damunt de la taula en aquestes trobades s’han debatut en aquesta reunió.

El Dr. Tomás Cobo ha mostrat molt d’interès en les dades particulars de Tarragona i coincideix en la importància de la publicació d’un estudi demogràfic actualitzat, que el CGCOM presentarà aviat. Es tracta d’un estudi demogràfic actualitzat que recull la situació específica de cada província i comunitat autònoma.

A més, el Dr. Cobo ha manifestat tota la seva disposició d’ajuda en l’estratègia de la nova directiva del COMT.

Així mateix, totes dues corporacions estan alineades a acompanyar a la col·legiació en els processos de transformació digital, principalment en identitat digital i en l’agilitat de procediments amb totes les garanties jurídiques.

Dins del marc de relacions institucionals s’han destacat les mocions presentades en l’Ajuntament de Tarragona (convertides en declaracions institucionals per al nou Joan XXIII i la instal·lació d’un CUAP) i les accions per a la construcció d’un nou hospital de Terres de l’Ebre. També s’ha destacat el posicionament del COMT sobre l’Atenció Primària i l’activació del nou fòrum intercol·legial amb la resta de Col·legis Professionals de la província.

En la mateixa línia, s’ha presentat el treball de l’actual Junta de Govern respecte al projecte de sostenibilitat econòmica i eficiència. Destaquen la reestructuració organitzativa, l’optimització de les despeses de representació i de Junta de Govern i l’eficiència econòmica amb l’objectiu de rebaixar les quotes col·legials, compromís d’aquesta legislatura. Dins del treball d’obertura del Col·legi a la ciutadania s’ha destacat la Tarraco Health Race i els convenis amb institucions i entitats.