Els membres de la Junta de Govern han conversat amb el doctor Josep Maria Argimon sobre els principals aspectes mèdics i de salut que preocupen en el territori.

La Junta de Govern del Col·legi  de Metges de Tarragona s’ha reunit amb el Conseller de Salut de la Generalitat, el doctor Josep Maria Argimon, per tractar els principals punts en  matèria de salut que preocupen al col·lectiu de metges. 

Els aspectes demogràfics de la professió i la falta de professionals especialistes ha estat el primer tema sobre el que s’ha debatut. Tot seguit, s’ha parlat sobre els rols i les competències que desenvolupa el metge i que, en ocasions, generen certa preocupació.

El futur de les principals infraestructures sanitàries com l’Hospital Joan XXIII, l’hospital Verge de la Cinta de Tortosa o el Pius Hospital Valls, també han tingut el seu protagonisme dins de la trobada. La reunió també ha servit per posar sobre la taula la distribució territorial del SEM pediàtric a Catalunya.

En la mateixa línia, els membres de la Junta de Govern han volgut fer especial èmfasi en la difícil situació que s’està vivint en l’Atenció Primària. El Conseller ha pogut copsar quines són les principals mancances detectades des del COMT, i alhora, les possibles accions de millora.

Després de la reunió de treball, el Conseller ha conegut la reforma que s’ha dut a terme en la sala d’actes del COMT, batejada com a Sala Dr. Santiago Mallafré. Adaptada a les necessitats comunicatives i organitzatives actuals, aquest espai se l’ha decidit batejar així en memòria del doctor Santiago Mallafré Gimeno, metge tarragoní que representa l’essència de la professió i de l’acte mèdic.