Després d’haver passat més de 185 dies en les embarcacions de l’ONG de salvament de refugiats a alta mar Proactiva Open Arms, el Dr. Guillermo Cañardo participa ara a la regata transatlàntica Mini-transat 2017, creuant l’Atlàntic en solitari per recaptar fons per l’ONG Proactiva Open Arms. A través d’una campanya de crowdfunding a migranodearena.org, el Dr. Cañardo anima tothom que vulgui a col·laborar-hi  apadrinant una de les 4.050 milles que està recorrent. La ruta es va iniciar a la ciutat francesa de La Rochelle i en la primera etapa acabarà a Las Palmas de Gran Canaria. Després d’una breu escala, el dia 1 de novembre el vaixell enfilarà el rumb cap a l’illa caribenya de la Martinica. El recorregut total serà de 2.700 milles a través de l’Atlàntic.

La campanya ja duu recollits més de 3.200 euros, tot i que té per objectiu aconseguir-ne 121.500, que es destinaran a finançar l’activitat de l’ONG a les costes de Líbia.

En el darrer número de la revista Galens (pàgs. 26-27) vam publicar una entrevista al Dr. Cañardo on explicava la seva tasca a l’organització:
https://www.comt.cat/index.php/actualitat-i-publicacions/publicacions/revista-galens.