• La Dra. Rosa Arroyo Castell, renova a el front de la Vicesecretaria General

• El Dr. Enrique Guilabert, nou tresorer de la corporació

El Dr Tomàs Cobo Castro ha guanyat les eleccions a la presidència de el Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM) i en què també han estat elegits la doctora Rosa Arroyo Castell a la Vicesecretaria General i el Dr. Enrique Guilabert al front de la Tresoreria de la corporació mèdica.

El Dr Tomàs Cobo Castro ha obtingut la majoria dels vots per a ostentar la presidència de l’organització dels propers quatre anys. El Dr. Cobo va obtenir 23 vots enfront dels 21 del Dr. Serafín Romero; 3 de María Luisa González, 4 vots en blanc i un nul.
El nou president del CGCOM és llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Cantàbria i especialista en Anestesiologia i Reanimació, actualment desenvolupa la seva tasca assistencial a l’Hospital de Sierrallana i a la Clínica Mompía, a Cantàbria.

Dins de l’àmbit de les corporacions mèdiques ha exercit diversos càrrecs, entre ells, president de Col·legi Oficial de Metges de Cantàbria (2011-2017); vicepresident primer del Consell General de Col·legis Oficials de Metges d’Espanya (2017-2021) i actualment és també vicepresident de la Unió Europea de Metges Especialistes (UEMS).

Respecte a les eleccions a la Vicesecretaria General, la Dra. Rosa Arroyo Castell, especialista en Oftalmologia, col·legiada del Col·legi de Metges de la Corunya i actual vicesecretària general del CGCOM es va imposar amb 33 vots a favor a la doctora Concepció Pilar Ferrer Novella, especialista en Oftalmologia i col·legiada i actual presidenta de el Col·legi de Metges de Saragossa, que va registrar 30, i 2 en blanc.

Per a la Tresoreria va ser triat el Dr. Enrique Guilabert Pérez, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, col·legiat i actual president de Col·legi de Metges de Segòvia, qui va obtenir la majoria dels vots (33) enfront de l’altre candidat, el Dr. Jeroni A . Fernández Torrent, especialista en Medicina Familiar i Comunitària, col·legiat del Col·legi de Metges de Lugo i actual tresorer del CGCOM que va registrar 28 vots, i 4 en blanc.

Per a la Presidència, l’electorat va estar constituït pels 52 presidents dels Col·legis de Metges d’Espanya, mentre que per als càrrecs de Vicesecretaria General i de Tresoreria, aquest es constitueix per tots els membres nats de l’Assemblea General, integrada pels presidents dels col·legis Oficials de Metges, pels membres de la Comissió Permanent i pels representants nacionals de les seccions col·legials.

El Consell General de Col·legis de Metges d’Espanya és l’òrgan que agrupa, coordina i representa a nivell nacional i internacional als 52 Col·legis Oficials de Metges d’Espanya i té com a funció la representació exclusiva, l’ordenació i la defensa de la professió mèdica.

El CGCOM està compost per la Comissió Permanent: presidència, vicepresidència primera, vicepresidència segona, secretaria general, vicesecretaria general, i tresoreria.