• Els representants de les diferents organitzacions denuncien que segueixen sense rebre resposta del Ministeri malgrat les nombroses peticions de reunió

 

El Fòrum de la Professió Mèdica, en la reunió d’aquest dimarts 6 d’octubre, ha mostrat el seu suport als motius que la passada setmana van provocar que des de la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM) s’aprovés la convocatòria d’una vaga nacional de metges després de la publicació de Reial Decret Llei 29/2020, el contingut ha estat rebutjat de ple per totes les organitzacions. Un cop més, la representació del sector mèdic ha demanat la retirada de la norma pel que suposa d’agressió a la seguretat dels pacients i a la dignitat professional.

Segons el parer dels representants del Fòrum, és inaudita l’actitud del Ministeri de Sanitat, que persisteix en la seva postura de no tenir en compte les demandes reiterades d’una reunió que aporti propostes a la difícil situació a què ens enfrontem des del compromís i la responsabilitat de la professió mèdica. De fet, només en l’última setmana s’han enviat fins a 3 peticions a ministre de Sanitat per seure a dialogar sobre el problema actual de sector, totes elles sense obtenir resposta.

En aquest sentit, el Fòrum ha decidit recolzar totes les actuacions que tinguin com a fi revertir aquesta situació.

El Fòrum de la Professió Mèdica està conformat per: Consell General de Col·legis Oficials de Metges – CGCOM, Federació d’Associacions Científic Mèdiques d’Espanya – FACME, Confederació Estatal de Sindicats Mèdics – CESM, Conferència Nacional de Degans de Facultats de Medicina – CNDFM i Consell estatal d’Estudiants de Medicina – CEEM).