El Fòrum de Metges d’Atenció Primària presenta, el dimecres 09 de març a les 11:00h, una campanya davant els mitjans per a donar a conèixer la realitat de l’AP i denunciar la situació que viuen aquests professionals i aquest primer nivell assistencial, que repercuteix ja als ciutadans

La trobada amb mitjans tindrà lloc en la seu del Consell General de Col·legis Oficials de Metges (CGCOM), corporació que forma part del Fòrum de Metges d’Atenció Primària. Els mitjans interessats podran seguir la roda de premsa, el dia 09 de març a les 11:00h, tant de manera presencial com en streaming.

Els dos anys de pandèmia i les decisions de l’Administració-Ministeri de Sanitat i Comunitats Autònomes- han tensionat l’Atenció Primària i han posat el risc la seva pròpia supervivència. Per aquest motiu, des del Fòrum de Metges d’Atenció Primària convoca presenten una campanya per a donar a conèixer la realitat de l’AP i convoquen als mitjans per a denunciar una situació que repercuteix ja als ciutadans i reclamar a la ministra de Sanitat, Carolina Darias i a totes les autoritats sanitàries, interlocució immediata per a salvar el primer nivell assistencial.

A la roda de premsa assistiran representants de les vuit entitats que formen part del Fòrum de Metges d’Atenció Primària i actuaran com a portaveus el Dr. Hermenegildo Marcos, representant nacional de metges d’Atenció Primària Rural del CGCOM; el Dr. Salvador Tranche, president de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC); la Dra. Concepción Sánchez Pina, presidenta de l’Associació Espanyola de Pediatria d’Atenció Primària (AEPap); i Àlex Boada, vicepresident d’Assumptes Externs del Consell Estatal d’Estudiants de Medicina (CEEM).

Es pot seguir en streaming en aquest enllaç: https://zoom.us/j/98942882760#success

Sobre el Fòrum de Metges d’Atenció Primària:

Les entitats i societats que formen part del Fòrum de Metges d’Atenció Primària són:  l’Associació Espanyola de Pediatria d’Atenció Primària (AEPap); el Consell Estatal d’Estudiants de Medicina (CEEM); la Confederació Estatal de Sindicats Mèdics (CESM); l’Organització Mèdica Col·legial d’Espanya (OMC); la Societat Espanyola de Metges d’Atenció Primària (SEMERGEN); la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC); la Societat Espanyola de Metges Generals i de Família (SEMG); i la Societat Espanyola de Pediatria Extrahospitalària i Atenció Primària (SEPEAP)